Brioix trenat - Pa amb vi i sucre
Una de les masses que m’agraden més és la del brioix; em recorda als berenars i esmorzars de quan era petita, aquella peça tan flonja i amb aquell aroma… Val a dir que fer-ho a casa porta una mica de feina, sobretot si no teniu un robot tipus Kitchen Aid, ja que l’estona d’amassat si ho feu manualment és ben bé el doble. Però crec que val molt la pena poder-te menjar uns brioixos fets per un mateix i a més us deixarà tota la casa perfumada… Amb aquesta recepta el podeu fer de la forma que volgueu, jo he decidit fer-lo de 6 trenes i m’he complicat una mica, però el podeu fer de tres que és més senzill, o simplement brioixos individuals fent porcions de 80 grs.
16626
post-template-default,single,single-post,postid-16626,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Brioix trenat

Una de les masses que m’agraden més és la del brioix; em recorda als berenars i esmorzars de quan era petita, aquella peça tan flonja i amb aquell aroma…

Val a dir que fer-ho a casa porta una mica de feina, sobretot si no teniu un robot tipus Kitchen Aid, ja que l’estona d’amassat si ho feu manualment és ben bé el doble.

Però crec que val molt la pena poder-te menjar uns brioixos fets per un mateix i a més us deixarà tota la casa perfumada…

Amb aquesta recepta el podeu fer de la forma que volgueu, jo he decidit fer-lo de 6 trenes i m’he complicat una mica, però el podeu fer de tres que és més senzill, o simplement brioixos individuals fent porcions de 80 grs.

Ingredients

500 g de farina de força

10 g de sal

100 g de sucre

3 ous

Entre 80 i 100 g de llard

35 g de llevat de forner

120 – 130 g d’aigua

2 cullerades d’aigua de flor de taronger

Per decorar el brioix

1 ou batut

Sucre

 

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid començarem a pastar la farina, el sucre, la sal, els ous, l’aigua de flor de taronger i l’aigua (reserveu-ne una mica per el final)
  2. El llard el posarem en un cassó al foc i deixarem que es desfaci.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem el llard desfet mica en mica i continuarem treballant a velocitat lenta fins que s’hagi integrat a la massa.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tot el llard hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera. (jo l’he tingut tota la nit)
  6. Seguidament, dividirem la massa en 6 porcions iguals, en farem boles i les posarem en una safata untada amb una mica d’oli. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts. Jo l’he fet de 6 trenes i m’he complicat una mica, però el podeu fer de tres, quatre…
  7. Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i en farem forma de barres llargues i sense punta, les deixarem reposar 15 minuts tapades amb un drap.
  8. A continuació amb les mans les estirarem fins convertir-les en tires.
  9. Unirem les 6 puntes de les trenes per un extrem i començarem a trenar-la.
  10. Un cop tinguem la trena feta, la deixarem a la safata d’anar al forn coberta amb paper de forn, la taparem amb un drap i la deixarem fermentar fins que dobli el volum. Unes dues hores aproximadament.
  11. La pintarem amb ou batut amb una mica de sal i hi espolsarem una mica de sucre.
  12. Preescalfarem el forn a 180º
  13. Ho enfornarem uns 15 minuts aproximadament.

Etiquetes:

Publicar un comentari