Coca de forner - Pa amb vi i sucre
Avui m’he animat a fer tot un clàssic de les nostres fleques: la coca de Forner. Fa uns dies vaig veure un vídeo de Xavier Barriga on explicava d’una manera molt clara com fer la coca de forner. Us he de dir que malgrat que porta una mica de feina, quan veus el resultat t’oblides de l’estona d’amassat i de les hores de repòs. És la primera vegada que la faig i us asseguro que en faré moltes més! Com sempre, les receptes del Xavier Barriga són garantía d’èxit! Crec que per Sant Jordi caura un dels seus llibres….
15849
post-template-default,single,single-post,postid-15849,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de forner

Avui m’he animat a fer tot un clàssic de les nostres fleques: la coca de Forner.

Fa uns dies vaig veure un vídeo de Xavier Barriga on explicava d’una manera molt clara com fer la coca de forner. Us he de dir que malgrat que porta una mica de feina, quan veus el resultat t’oblides de l’estona d’amassat i de les hores de repòs. És la primera vegada que la faig i us asseguro que en faré moltes més!

Com sempre, les receptes del Xavier Barriga són garantía d’èxit!

Crec que per Sant Jordi caura un dels seus llibres….

Ingredients per a 4 persones

500 g de farina panificable

10 g de sal

10 g de llevat

25 g d’oli d’oliva

280 g d’aigua

Oli per pintar les coques

Sucre

Anís

Pinyons (opcional)

Elaboració

  1. Començarem per amassar tots els ingredients excepte l’aigua, bé amb una amassadora si en teniu o bé a mà. L’aigua l’anirem afegint mica en mica conforme la farina la vagi absorbint. Continuarem amassant fins que tinguem una massa homogènia. Si teniu amassadora heu de comptar uns 12 minuts aproximadament, i si amasseu a mà uns 20 o 25 minuts.
  2. Un cop fet aquest pas, posarem la massa en un bol una mica enfarinat, el taparem amb un drap i ho deixarem reposar durant 1 hora.
  3. Un cop la massa hagi doblat el volum, la traurem delicadament del bol i la dividirem en 3 trossos. Amb aquest trossos en formarem 3 barrots.
  4. Agafarem un dels trossos, l’estirarem una mica, agafarem la massa per un costat i la doblegarem cap al centre, després agafarem la massa per l’altre costat i el doblegarem també per sobre, com si pleguéssim una carta. Finalment la dobleguem sobre ella mateixa i pressionem amb els dits per acabar de tancar-la. Repetirem el procediment amb les altres dues parts de massa que tenim. Us recomano que mireu aquest vídeo per veure tot el procediment de l’amassat.
  5. Un cop tenim els barrots, el posarem en una safata on hi haurem espolsat una mica de farina i ho taparem amb un drap. Ho deixarem reposar unes 2 hores, fins que els barrots hagin doblat el volum.
  6. Seguidament ja podem formar les coques. A la safata d’anar al forn, posarem paper de forn, agafarem un barrot i amb els dits estendrem la massa fins donar la forma de coca que volguem. Ho pintarem amb un bon oli d’oliva i hi espolsarem sucre. Si voleu posar-hi pinyons ho heu de fer abans de posar el sucre.
  7. Ho enfornarem a 250º uns 10 o 12 minuts, fins que veieu que comença a caramelitzar.
  8. Un cop haureu tret la coca del forn i mentre encara sigui calenta hi tirarem un bon raig d’anís per sobre i la deixem refredar.
Etiquetes:

Publicar un comentari