Cookies de nabius
Després de l’èxit que vaig tenir a casa amb les cookies de xocolata, vaig decidir repetir, però enlloc de xocolata, les vaig fer amb nabius frescos.
En coure les galetes al forn, els nabius exploten i deixen anar tot el sucre, tenyint les galetes i donant un aspecte d’allò més rústic i llaminer.
Us animeu a fer-les?
Ingredients
315 g de farina de reposteria
150 g de mantega a temperatura ambient
125 g de nabius frescos
200 g de sucre morè
2 ous
½ culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de llevat químic
½ culleradeta d’essència de vainilla
Sal en escames
Elaboració
- Per començar, barrejarem la farina que haurem passat per un sedàs, amb el bicarbonat i el llevat i ho reservarem.
- Al bol de la Kitchen Aid barrejarem la mantega amb el sucre. Hi afegirem l’essència de vainilla i els ous d’un en un fins que quedin integrats a la massa.
- Afegirem la farina i el bicarbonat i continuarem barrejant.
- Un cop tinguem la massa ben barrejada, hi afegirem els nabius i ho anirem barrejant amb compte amb una espátula.
- Guardarem la massa en un bol a la nevera un mínim de dues hores.
- Farem porcions d’uns 35 g i les posarem en una safata per anar al forn, que haurem cobert amb paper de forn, deixant separació entre elles perquè no s’enganxin, hi posarem una mica de sal en escames i les courem a 180º durant uns 10 minuts.
- Les retirarem i les deixarem refredar sobre una reixeta.