Fricandó amb camagrocs
Crec que es podria dir que el fricandó és un d’aquells plats emblemàtics de la nostra gastronomia que no s’hauria de perdre mai.
Una d’aquelles receptes en que no val anar de pressa, doncs necessita el seu temps de cocció i sobretot de repòs. Per tant, molt millor si el feu un dia abans de menjar-lo!
Aquesta és la recepta amb la que vaig participar al duel del programa de TV· Menú Degustació, i va estar dedicat a la cuina de recol.lecció.
Ingredients per 4 persones
12 talls de vedella (llata per exemple)
Farina
1 ceba de figueres
2 tomàquets
150 grs de camagrocs
50 ml de Pedro Ximenez
Sal
Pebre
Aigua
Oli
1 gra d’all
2 carquinyolis
Xocolata
Elaboració
- Per començar, salpebrarem la vedella, l’enferinarem una mica i l’enrossirem en una cassola.
- Un cop la tinguem una mica enrossida la traurem i la reservarem.
- A la mateixa cassola sofregirem la ceba picada ben fina fins que quedi ben confitada, uns 35 minuts aproximadament amb el foc molt baix.
- Hi afegirem un parell de tomàquets ratllats i ho deixarem sofregir un 10 minuts més.
- Hi afegirem els camagrocs, hi donarem un parell de voltes i hi afegirem el Pedro Ximenes, deixarem que s’evapori l’alcolhol, uns 4 o 5 minuts.
- Incorporarem els talls de vedella i ho cobrirem amb aigua calenta. Ho deixarem coure tapat a foc baix durant aproximadament 1 hora, fins que la vedella sigui ben tendra.
- Mentre farem una picada amb el gra d’all i els carquinyolis.
- Afegirem la picada i una mica de xocolata ratllada (1 presa més o menys) i ho deixarem coure 5 minuts més.
- Ho deixarem reposar i ja ho podrem servir.