Fricandó amb camagrocs - Pa amb vi i sucre
Crec que es podria dir que el fricandó és un d’aquells plats emblemàtics de la nostra gastronomia que no s’hauria de perdre mai. Una d’aquelles receptes en que no val anar de pressa, doncs necessita el seu temps de cocció i sobretot de repòs. Per tant, molt millor si el feu un dia abans de menjar-lo! Aquesta és la recepta amb la que vaig participar al duel del programa de TV· Menú Degustació, i va estar dedicat a la cuina de recol.lecció.
15778
post-template-default,single,single-post,postid-15778,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fricandó amb camagrocs

Crec que es podria dir que el fricandó és un d’aquells plats emblemàtics de la nostra gastronomia que no s’hauria de perdre mai.

Una d’aquelles receptes en que no val anar de pressa, doncs necessita el seu temps de cocció i sobretot de repòs. Per tant, molt millor si el feu un dia abans de menjar-lo!

Aquesta és la recepta amb la que vaig participar al duel del programa de TV· Menú Degustació, i va estar dedicat a la cuina de recol.lecció.

 

Ingredients per 4 persones

12 talls de vedella (llata per exemple)

Farina

1 ceba de figueres

2 tomàquets

150 grs de camagrocs

50 ml de Pedro Ximenez

Sal

Pebre

Aigua

Oli

1 gra d’all

2 carquinyolis

Xocolata

Elaboració

  1. Per començar, salpebrarem la vedella, l’enferinarem una mica i l’enrossirem en una cassola.
  2. Un cop la tinguem una mica enrossida la traurem i la reservarem.
  3. A la mateixa cassola sofregirem la ceba picada ben fina fins que quedi ben confitada, uns 35 minuts aproximadament amb el foc molt baix.
  4. Hi afegirem un parell de tomàquets ratllats i ho deixarem sofregir un 10 minuts més.
  5. Hi afegirem els camagrocs, hi donarem un parell de voltes i hi afegirem el Pedro Ximenes, deixarem que s’evapori l’alcolhol, uns 4 o 5 minuts.
  6. Incorporarem els talls de vedella i ho cobrirem amb aigua calenta. Ho deixarem coure tapat a foc baix durant aproximadament 1 hora, fins que la vedella sigui ben tendra.
  7. Mentre farem una picada amb el gra d’all i els carquinyolis.
  8. Afegirem la picada i una mica de xocolata ratllada (1 presa més o menys) i ho deixarem coure 5 minuts més.
  9. Ho deixarem reposar i ja ho podrem servir.

Etiquetes:

Publicar un comentari