Pasta amb escamarlans - Pa amb vi i sucre
Com comentava a l’última entrada, amb motiu de la trobada gastroblocaire a Caldes de Montbui, aquesta setmana aniré penjant receptes amb productes típis del poble. Avui he preparat un plat de pasta amb unes napolitanes de Pastes Sanmartí. A Pastes Sanmartí fan pasta de manera artesanal des de l’any 1700! Ara mateix ja van per la novena generació. És una pasta feta amb sèmola de blat dur i aigua termal de Caldes, no porta ou, i és apta per persones amb intol.leràncies.
15669
post-template-default,single,single-post,postid-15669,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Pasta amb escamarlans destacada

Pasta amb escamarlans

Com comentava a l’última entrada, amb motiu de la trobada gastroblocaire a Caldes de Montbui, aquesta setmana aniré penjant receptes amb productes típis del poble.

Avui he preparat un plat de pasta amb unes napolitanes de Pastes Sanmartí.

A Pastes Sanmartí fan pasta de manera artesanal des de l’any 1700! Ara mateix ja van per la novena generació. És una pasta feta amb sèmola de blat dur i aigua termal de Caldes, no porta ou, i és apta per persones amb intol.leràncies.

Ingredients per a 3 persones

250 g de pasta Sanmartí (Napolitanes)

12 escamarlans

210 g de tomàquet triturat

1 gra d’all

1 bitxo

Aigua

Oli

Sal

Julivert

Elaboració

  1. Comencem saltejant en una paella o cassola els escamarlans amb un gra d’all i el bitxo. Només un parell de minuts, els reservem i pelem. Guardeu els caps!
  2. Posem una olla al foc amb aigua, i quan comenci a bullir tirem la pasta i la deixem coure seguint les indicacions del paquet. En aquest cas, uns 9 minuts. L’escorrem i reservem.
  3. A la mateixa cassola on hem saltejat els escamarlans, hi sofregim el tomàquet triturat. Hi he afegit també la salseta dels caps dels escamarlans. Ho salem i quan sigui gairebé cuit hi afegim els escamarlans.
  4. Posem la pasta a la cassola, ho barrejem bé, i hi afegim una mica de julivert picat.
Etiquetes:

Publicar un comentari