Pizza amb carxofes, pernil ibèric i parmesà - Pa amb vi i sucre
Comença el cap de setmana, i em ve de gust sopar pizza amb una copa de vi i asseguda al sofà! Què us sembla? Us proposo a més que feu vosaltres mateixos la massa de la pizza. La recepta l’he tret del núm 147 la revista Cuina, i encara que jo tinc l’ajuda de la meva inestimable Kitchen Aid, la podeu fer a ma perfectament, i a més us asseguro que no hi ha color amb les masses que podeu trobar al súper.
15683
post-template-default,single,single-post,postid-15683,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pizza amb carxofes, pernil ibèric i parmesà

Comença el cap de setmana, i em ve de gust sopar pizza amb una copa de vi i asseguda al sofà!

Què us sembla?

Us proposo a més que feu vosaltres mateixos la massa de la pizza. La recepta l’he tret del núm 147 la revista Cuina, i encara que jo tinc l’ajuda de la meva inestimable Kitchen Aid, la podeu fer a ma perfectament, i a més us asseguro que no hi ha color amb les masses que podeu trobar al súper.

 

Ingredients per a 4 pizzes

Per la massa (4 bases de 225 grs)

½ Kg de farina de força

4 g de llevat fresc

15 g de sal

370 ml d’aigua

35 ml d’oli d’oliva

 

Pel topping

Formatge mozzarella

Orenga

2 carxofes

Pernil de gla

Encenalls de parmesà

Rúcula

 

Elaboració

  1. Començarem fent la massa de la pizza el dia abans. Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina, 300 ml d’aigua i el llevat, i ho amassarem a velocitat lenta uns 10’ fins aconseguir una massa llisa i elàstica. Afegirem la resta d’aigua, l’oli i la sal. Ho continuarem amassant 10’ més fins que la massa sigui llisa, elàstica i tova.
  2. Posarem la massa en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem reposar 15’.
  3. Abocarem la massa sobre una superficie enfarinada i la dividirem en 4 porcions de 225 g cadascuna. Les enfarinarem, hi donarem forma de bola, i les posarem en una safata untada també amb una mica d’oli deixant separació entre elles. Ho taparem amb paper film i ho posarem a la nevera durant 12 hores.
  4. Traurem la safata de la nevera I la deixarem 30’ a temperatura ambient.
  5. Escalfarem el forn a màxima temperatura i col.locarem la safata del forn al nivel baix.
  6. Sobre una superficie enfarinada, posarem una bola de massa i pressionant a partir del centre l’anirem aplanant fins aconseguir un cercle d’uns 30 cm de diàmetre.
  7. locarem la massa sobre una pala o safata al revés, i posarem la base de la pizza sobre la safata que tenim calenta al forn.
  8. Courem la base durant 5’ o 7’ fins que agafi una mica de color.
  9. Traurem la base del forn, hi posarem la mozzarella ratllada, i la tornarem a introduir al forn durant uns 5’ més. La traurem altre cop, posarem una mica d’orenga, i decorarem amb trossets de carxofa que haurem confitat prèviament.
  10. Tornarem a introduir la pizza al forn durant 2’ més, la traurem, posarem uns tallets de pernil de glà, encenalls de parmesà i unes fulles de rúcula.

Nota: Com que han sortit 4 bases de pizza i només n’he feta servir una, les 3 restants, les he precuit durant 5’ o 7’, i un cop fredes les he embolicat amb paper film i les he congelat. D’aquesta manera, el dia que tingui ganes de pizza, ja tindré una part important de la feina feta, i només caldrà posar el topping que més em vingui de gust!

Publicar un comentari