Amanida amb figa flor, pernil de gla i vinagreta de carquinyolis - Pa amb vi i sucre
Durant la trobada gastroblocaire a Caldes de Montbui el 4 de Juny, a part de la visita guiada al poble, del dinar fantàstic i de l’estona que vam poder compartir tots els blocaires, per si això fos poc, vam sortir carregats amb productes gastronòmics de la zona: un paquet de mongeta de la neu, un pot de tomàquet, oli de la vera, una sel.lecció de Vinagres Badia, fuet de gall d’indi de Cal Pedragosa, botifarra Salgot, pasta Sanmartí, pa i carquinyolis de l’Espiga d’Or… i no sé si encara em deixo alguna cosa!!! Per tat, la recepta d’avui no podia ser una altra que amb algun d’aquests productes, i m’he decantat per una amanida amb figa flor, pernil de gla, parmesà, i una vinagreta feta amb carquinyolis de l’Espiga d’Or i amb vinagre de vi dolç moscatell de Badia Vinagres. Per llepar-se’n els dits! Durant els propers dies aniré penjant receptes on incorporaré algun dels productes típics de Caldes de Montbui, el poble que bull.
15671
post-template-default,single,single-post,postid-15671,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amanida amb figa flor, pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

Durant la trobada gastroblocaire a Caldes de Montbui el 4 de Juny, a part de la visita guiada al poble, del dinar fantàstic i de l’estona que vam poder compartir tots els blocaires, per si això fos poc, vam sortir carregats amb productes gastronòmics de la zona: un paquet de mongeta de la neu, un pot de tomàquet, oli de la vera, una sel.lecció de Vinagres Badia, fuet de gall d’indi de Cal Pedragosa, botifarra Salgot, pasta Sanmartí, pa i carquinyolis de l’Espiga d’Or… i no sé si encara em deixo alguna cosa!!!

Per tat, la recepta d’avui no podia ser una altra que amb algun d’aquests productes, i m’he decantat per una amanida amb figa flor, pernil de gla, parmesà, i una vinagreta feta amb carquinyolis de l’Espiga d’Or i amb vinagre de vi dolç moscatell de Badia Vinagres.

Per llepar-se’n els dits!

Durant els propers dies aniré penjant receptes on incorporaré algun dels productes típics de Caldes de Montbui, el poble que bull.

 

Ingredients per a 4 persones

Barreja d’enciams

4 figa flors

50 g d’encenalls de parmesà

Pernil de glà

50 g de carquinyolis de l’Espiga d’Or

200 ml d’oli

50 ml de vinagre de vi dolç Moscatell Badia Vinagres

Sal

Elaboració

  1. Començarem preparant la vinagreta amb l’oli, el vinagre de vi dolç Moscatell, els carquinyolis i una mica de sal. Ho posarem tot al pot del túrmix, ho triturarem tot i ho reservarem.
  2. Per emplatar l’amanida, posarem unes quantes fulles d’enciam, la figa flor tallada a quarts, uns encenalls de pernil de gla, i uns encenalls de formatge parmesà.
  3. Finalment ho amanirem amb la vinagreta de carquinyolis.

Publicar un comentari