Amanida amb magrana, formatge tou d’ovella i compota de pera
Finalment ja s’ha instal.lat la tardor, i d’aquí no res tindrem el Nadal a sobre, per tant, s’acosta una d’aquelles èpoques plenes d’excessos, amb dinars i sopars d’empresa, trobades amb la familia i amics…
Pensant en quins plats puc preparar de cara a les festes, avui he probat una amanida molt lleugera, refrescant i plena de color combinant diferents fruites de temporada; la magrana, la pera i les figues.
Ingredients per a 4 persones
Barreja d’enciams
Figues coll de dama
Formatge tou d’ovella
Pernil d’ànec
Magrana
Codony
2 peres blanquilla
250 ml d’aigua
Pell de llimona
Pell de taronja
1 beina de vainilla
1 cullerada de sucre morè
200 ml d’oli
50 ml de vinagre de cava
Sal
Pebre negre
Elaboració
- El dia abans prepararem la compota. Pelarem les peres i les tallarem a quarts. Les posarem en un cassó amb l’aigua, una mica de pell de taronja i de llimona, la beina de vainilla que haurem obert pel mig i n’haurem rascat la polpa, i el sucre. Ho deixarem coure uns 30’, fins que la pera sigui tova. Un cop siguin cuites, les posarem en un pot i les triturarem. Reservarem també la reducció que ens haurà quedat de coure les peres.
- Desgranarem la magrana i en reservarem una mica de suc per fer la vinagreta.
- Per fer la vinagreta posarem en un bol l’oli, el vinagre de cava, una mica de suc de magrana, sal i pebre. Ho emulsionarem i reservarem.
- Per emplatar l’amanida, posarem la barreja d’enciams, magrana, uns tallets de pernil d’ànec, les figues tallades a quarts, uns daus de codony i el formatge. Ho amanirem amb la vinagreta, posarem una mica de compota de pera sobre el formatge i per acabar d’arrodonir el plat una mica de la reducció de la que havíem reservat de coure les peres.