Amanida amb magrana, formatge tou d’ovella i compota de pera - Pa amb vi i sucre
Finalment ja s’ha instal.lat la tardor, i d’aquí no res tindrem el Nadal a sobre, per tant, s’acosta una d’aquelles èpoques plenes d’excessos, amb dinars i sopars d’empresa, trobades amb la familia i amics… Pensant en quins plats puc preparar de cara a les festes, avui he probat una amanida molt lleugera, refrescant i plena de color combinant diferents fruites de temporada; la magrana, la pera i les figues.
15801
post-template-default,single,single-post,postid-15801,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amanida amb magrana, formatge tou d’ovella i compota de pera

Finalment ja s’ha instal.lat la tardor, i d’aquí no res tindrem el Nadal a sobre, per tant, s’acosta una d’aquelles èpoques plenes d’excessos, amb dinars i sopars d’empresa, trobades amb la familia i amics…

Pensant en quins plats puc preparar de cara a les festes, avui he probat una amanida molt lleugera, refrescant i plena de color combinant diferents fruites de temporada; la magrana, la pera i les figues.

Ingredients per a 4 persones

Barreja d’enciams

Figues coll de dama

Formatge tou d’ovella

Pernil d’ànec

Magrana

Codony

2 peres blanquilla

250 ml d’aigua

Pell de llimona

Pell de taronja

1 beina de vainilla

1 cullerada de sucre morè

200 ml d’oli

50 ml de vinagre de cava

Sal

Pebre negre

Elaboració

  1. El dia abans prepararem la compota. Pelarem les peres i les tallarem a quarts. Les posarem en un cassó amb l’aigua, una mica de pell de taronja i de llimona, la beina de vainilla que haurem obert pel mig i n’haurem rascat la polpa, i el sucre. Ho deixarem coure uns 30’, fins que la pera sigui tova. Un cop siguin cuites, les posarem en un pot i les triturarem. Reservarem també la reducció que ens haurà quedat de coure les peres.
  2. Desgranarem la magrana i en reservarem una mica de suc per fer la vinagreta.
  3. Per fer la vinagreta posarem en un bol l’oli, el vinagre de cava, una mica de suc de magrana, sal i pebre. Ho emulsionarem i reservarem.
  4. Per emplatar l’amanida, posarem la barreja d’enciams, magrana, uns tallets de pernil d’ànec, les figues tallades a quarts, uns daus de codony i el formatge. Ho amanirem amb la vinagreta, posarem una mica de compota de pera sobre el formatge i per acabar d’arrodonir el plat una mica de la reducció de la que havíem reservat de coure les peres.
Etiquetes:

Publicar un comentari