Amanida amb mandarina i formatge blau
Avui m’he decidit per fer una amanida amb contrastos, tant de sabors com de colors.
El formatge blau de búfala, una mica fort de gust i amb un punt de sal, contrasta amb la dolçor de les mandarines; per altra banda el color taronja de les mandarines contrasta amb el verd dels festucs i dels enciams, i per últim, la suavitat i dolçor de la mel contrasta amb el sabor una mica picant de la mostassa.
I vosaltres, sou de contrastos?
Ingredients per a 4 persones
Barreja d’enciams
2 o 3 mandarines
Formatge blau de búfala
Nous
Festucs
200 ml d’oli
50 ml de vinagre de mòdena
1 cullerada de mel
1 culleradeta de mostassa en grà
Sal
Pebre negre
Elaboració
- Començarem preparant la vinagreta amb l’oli, el vinagre, un polsim de sal, una mica de pebre negre, la mel i la mostassà. Ho remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i ho reservem.
- Agafem les mandarines i les pelem amb un ganivet, intentant treure la pell dels grills.
- Per emplatar la manida, disposarem la barreja d’enciams, els grills de mandarina, uns trossets de formatge blau de búfala i les nous i els festucs esmicolats. Ho amanirem amb la vinagreta i ja ho podrem servir.