Amanida amb quinoa
Ara que ja tenim la calor aquí, i que a més, sembla que no té intenció de marxar, és quan més vénen de gust plats refrescants, lleugers i sense complicacions. Un dels imprescindibles, son les amanides, ja siguin verdes, amb llegums, o com aquesta, on hi he posat quinoa; doncs des que la vaig descobrir fa uns anys, ja no falta mai al rebost. Trobo que és molt versátil, i perfecte per fer dinars de tupper.
A aquesta amanida a més de quinoa, hi he posat també maduixes, albercocs i figa-flors, aprofitant que ara la fruita és boníssima.
Ingredients
Barreja d’enciams
1 mida de quinoa
3 albercocs
6 maduixes
2 figa-flors
Pipes de carbassa
Festucs en gra
Oli d’oliva
Vinagre de poma
Sal
Elaboració
- D’entrada haurem de tenir la quinoa cuita, la podeu fer el dia abans i guardar-la a la nevera. Per coure-la, primer de tot, l’esbandim bé sota raig d’aixeta. Posem 2 mides d’aigua per 1 de quinoa a bullir. Quan l’aigua bulli, posem la quinoa i la deiem coure uns 12 minuts a foc baix.
- Prepararem una vinagreta senzilla amb oli, vinagre de poma i un xic de sal i ho reservarem.
- Rentarem i tallarem les fruites.
- Per emplatar l’amanida, posarem unes quantes fulles d’enciam, la quinoa, la fruita tallada: maduixes, albercocs, figa-flors…, les pipes de carbassa, uns granets de festuc, i ho amanirem amb la vinagreta.