Amanida amb quinoa - Pa amb vi i sucre
Un dels imprescindibles a l'estiu, son les amanides, ja siguin verdes, amb llegums, o com aquesta, on hi he posat quinoa.
amanida, quinoa
16875
post-template-default,single,single-post,postid-16875,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amanida amb quinoa

Ara que ja tenim la calor aquí, i que a més, sembla que no té intenció de marxar, és quan més vénen de gust plats refrescants, lleugers i sense complicacions. Un dels imprescindibles, son les amanides, ja siguin verdes, amb llegums, o com aquesta, on hi he posat quinoa; doncs des que la vaig descobrir fa uns anys, ja no falta mai al rebost. Trobo que és molt versátil, i perfecte per fer dinars de tupper.

A aquesta amanida a més de quinoa, hi he posat també maduixes, albercocs i figa-flors, aprofitant que ara la fruita és boníssima.

 

Ingredients

Barreja d’enciams

1 mida de quinoa

3 albercocs

6 maduixes

2 figa-flors

Pipes de carbassa

Festucs en gra

Oli d’oliva

Vinagre de poma

Sal

Elaboració

  1. D’entrada haurem de tenir la quinoa cuita, la podeu fer el dia abans i guardar-la a la nevera. Per coure-la, primer de tot, l’esbandim bé sota raig d’aixeta. Posem 2 mides d’aigua per 1 de quinoa a bullir. Quan l’aigua bulli, posem la quinoa i la deiem coure uns 12 minuts a foc baix.
  2. Prepararem una vinagreta senzilla amb oli, vinagre de poma i un xic de sal i ho reservarem.
  3. Rentarem i tallarem les fruites.
  4. Per emplatar l’amanida, posarem unes quantes fulles d’enciam, la quinoa, la fruita tallada: maduixes, albercocs, figa-flors…, les pipes de carbassa, uns granets de festuc, i ho amanirem amb la vinagreta.

Etiquetes:

Publicar un comentari