Amanida amb raïm, figues, roquefort i vinagreta de pinyons
Des de fa uns dies que podem trobar al mercat els primers raïms, i és clar, no me n’he pogut estar de comprar-ne.
Avui no sabia què fer-me per dinar, i aprofitant que havia comprat raïm i que encara quedaven unes figues a la nevera, he improvitzat aquesta amanida, i és que m’encanta posar colors a les amanides!
Ingredients per a 4 persones
Barreja d’enciams
Raïm negre
Raïm blanc
Figues coll de dama
Formatge roquefort
200 ml d’oli
50 ml de vinagre de mòdena
Pinyons
Sal
Elaboració
- Començarem preparant la vinagreta amb l’oli, el vinagre, un polsim de sal, i els pinyons picats. Ho remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i ho reservem.
- Tallem les figues a quarts, i els grans de raïm per la meitat.
- Per emplatar l’ amanida, disposarem la barreja d’enciams, els quarts de figa, els grans de raïm i uns trossets de formatge roquefort.
- Ho amanirem amb la vinagreta i ja ho podrem servir.