Amanida amb sardines marinades i cireres - Pa amb vi i sucre
Què us sembla si comencem la setmana amb un plat lleuger i refrescant com per exemple una amanida? Com ja vaig comentar en un post anterior, demà comencen les jornades gastronòmiques de les cireres a Caldes de Montbui. La veritat és que no sabia que les cireres eren unes fruites tan versàtils, que tant ens les podem menjar fresques, com acompanyant un plat de carn, com a ingredient en un pastís… avui li toca el torn a una amanida, on hi combinarem cireres fresques i sardines marinades.
15833
post-template-default,single,single-post,postid-15833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amanida amb sardines marinades i cireres

Què us sembla si comencem la setmana amb un plat lleuger i refrescant com per exemple una amanida?

Com ja vaig comentar en un post anterior, demà comencen les jornades gastronòmiques de les cireres a Caldes de Montbui. La veritat és que no sabia que les cireres eren unes fruites tan versàtils, que tant ens les podem menjar fresques, com acompanyant un plat de carn, com a ingredient en un pastís… avui li toca el torn a una amanida, on hi combinarem cireres fresques i sardines marinades.

Ingredients per a 4 persones

Barreja d’enciams

Cireres

8 sardines

Nous

Formatge de cabra

Sesam blanc torrat

Vinagre de Xerès

Aigua

100 ml de Pedro Ximenez

100 ml de vinagre de mòdena

Oli

Sal

 

Elaboració

  1. Començarem marinant les sardines. Demanarem a la peixateria que ens les facin a filets. Les posarem en un bol i les cobrirem amb el vinagre de xerès i l’aigua. Ho deixarem uns 45 minuts. Un cop passat aquest temps, treurem les sardines i les posarem en un altre bol cobertes amb oli d’oliva verge. Ho taparem amb paper film i les deixarem a la nevera 4hores.
  2. Farem una reducció amb el Pedro Ximenez i el vinagre de mòdena, a parts iguals. Deixarem que arrenqui el bull, i als 5 minuts pararem el foc; al refredar-se agafarà textura de caramel.
  3. Posarem el formatge de cabra a gratinar al forn.
  4. Per muntar l’amanida, col.locarem els enciams, unes quantes nous trossejades, uns filets de sardina, unes quantes cireres desossades, el formatge de cabra, una mica de sèsam blanc torrat i ho amanirem amb la reducció de Pedro Ximenez, oli i sal.
Etiquetes:

Publicar un comentari