Amanida amb taronja sanguina i vinagreta d’avellanes i mel
Ja podem trobar al mercat taronges sanguines! La temporada d’aquesta varietat és molt curta, pel que val la pena aprofitar ara que n’hi han per prepar-ne sucs, confitura o incorporar-la a les amanides.
Per una banda, amb les que he comprat n’he confitat uns talls per fer-los servir en reposteria, i per un altre costat, he optat per fer aquesta amanida.
Ingredients per a 4 persones
Barreja d’enciams
2 taronges sanguines
Formatge de cabra
Magrana
Nous
Figues seques
200 ml d’oli
50 ml de vinagre de mòdena
1 cullerada de mel
Avellanes
Sal
Elaboració
- Començarem preparant la vinagreta amb l’oli, el vinagre, un polsim de sal, la mel i les avellanes picades. Ho remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i ho reservem.
- Pelem les taronges, mirant de treure tota la part blana i les tallem a rodanxes.
- Per emplatar l’ amanida, disposarem la barreja d’enciams, els talls de taronja, uns trossets formatge de cabra, uns granets de magrana, les nous i uns trossets de figues. Ho amanirem amb la vinagreta i ja ho podrem servir.