Amanida de carxofes en dos textures i vinagreta de carquinyolis - Pa amb vi i sucre
Amb aquest dia plujós que fa m’ha vingut de gust preparar un plat amb un dels productes de temporada que més m’agraden, la carxofa. És ara quan hem d’aprofitar aquest producte a la cuina, doncs és quan és més bo. Aquesta recepta crec que la vaig veure fa temps al Cuines de TV3, però he decidit variar-la una mica i incorpar-hi la carxofa en dues textura, per una banda confitada a foc molt lent de tal manera que quedi molt tendra, i per altra banda fent uns xips que aporten un punt cruixent i divertit a l’amanida.
15891
post-template-default,single,single-post,postid-15891,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amanida de carxofes en dos textures i vinagreta de carquinyolis

Amb aquest dia plujós que fa m’ha vingut de gust preparar un plat amb un dels productes de temporada que més m’agraden, la carxofa. És ara quan hem d’aprofitar aquest producte a la cuina, doncs és quan és més bo.

Aquesta recepta crec que la vaig veure fa temps al Cuines de TV3, però he decidit variar-la una mica i incorpar-hi la carxofa en dues textura, per una banda confitada a foc molt lent de tal manera que quedi molt tendra, i per altra banda fent uns xips que aporten un punt cruixent i divertit a l’amanida.

Amanida amb carxofes destacada

Ingredients per a 4 persones

Barreja d’enciams

6 carxofes

50 g d’encenalls de parmesà

Codony

Pernil de glà

4 Carquinyolis

200 ml d’oli

50 ml de vinagre de mòdena

Sal

 

Elaboració

  1. Començarem netejant les carxofes, quedant-nos només amb el cor.
  2. Posarem un cassó al foc amb oli, uns quants grans de pebre negre i 4 carxofes tallades a quarts. Ho deixarem confitar a foc molt lent fins que quedin toves, uns 40 minuts aproximadament. L’oli ha de cobrir les carxofes!
  3. Un cop tinguem les carxofes confitades les deixarem escórrer en paper absorbent i mentres, i aprofitant el mateix oli, amb les 2 carxofes que ens queden farem els xips de carxofa .Per fer els xips jo faig servir una mandolina, si no en teniu, podeu fer làmines molt fines amb un ganivet. Els xips s’han de fer amb el foc més alt, i amb 3 o 4 minuts els trindreu fets. Reservar i deixar en paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.
  4. Per fer la vinagreta, en el pot del túrmix hi esmicolarem 4 carquinyolis, hi afegirem oli, vinagre de mòdena i la sal i ho triturarem.
  5. Per emplatar l’amanida, posarem unes quantes fulles d’enciam, uns dauets de codony, els quarts de carxofa confitada, uns tallets de pernil de glà, uns encenalls de parmesà, els xips de carxofa i per últim ho amanirem amb la vinagreta de carquinyolis.

Publicar un comentari