Amanida de favetes i maduixes amb vinagreta de menta
S’acosta la revetlla de Sant Joan! Ja sabeu què preparar per sopar? Doncs aquí teniu una proposta per un primer plat o entrant: una amanida de favetes i maduixes amb vinagreta de menta. Un plat lleuger i refrescant per aquests dies de tanta calor.
Us animo també a que la presenteu en un got, tot fent capes amb els ingredients.
No em direu que no us la menjaríeu ara mateix…
Ingredients per a 4 persones
Barreja d’enciams
Favetes baby
Formatge brie
Pernil ibèric
Maduixes
200 ml d’oli
50 ml de vinagre de cava
5 fulles de menta
Pebre blanc
Sal
Elaboració
- Començarem preparant la vinagreta amb l’oli, el vinagre de cava, un polsim de sal, una mica de pebre blanc i les 5 fulles de menta picades ben petites. Ho remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i ho reservem.
- Afagem les favetes i les posem en un col.lador per tal que deixin anar l’excés d’oli.
- Per servir l’amanida en got, farem el següent: començarem posant una capa de favetes, seguidament posarem unes quantes fulles d’enciam, després uns encenalls de pernil ibèric, a sobre uns dauets de formatge brie o el que us agradi més; i finalment unes maduixes tallades a bastonets.
- Amanim amb la vinagreta i llestos!