Amanida amb fonoll i taronja sanguina
No fa massa, fullejant una de les revistes del Cuina vaig veure una amanida amb fonoll que em va cridar molt l’atenció. Fins ara el fonoll només el feia servir per aromatitzar una crema o bé per fer-ne infusions, doncs és una planta amb propietats digestives.
Com m’agrada experimentar amb les amanides, vaig pensar que ho havia de provar, i aquí la teniu. Us he de dir que m’ha agradat molt, ja que el fonoll, laminat ben fi, li dóna un punt fresc i anisat a l’amanida que la fa deliciosa.
Ingredients per a 4 persones
Barreja d’enciams
1 arrel de fonoll
2 taronges sanguines
Anxoves
Oli d’oliva
Vinagre de poma
Sal
Elaboració
- Començarem preparant la vinagreta amb l’oli, el vinagre de poma i una mica de sal. Ho barregem bé i ho reservarem.
- Per emplatar l’amanida, posarem unes quantes fulles d’enciam, unes làmines ben fines de fonoll que farem amb una mandolina i de la part més tendra.
- Hi posarem uns grills de taronja sanguina que tallarem treient tota la pell, i unes anxoves que amb el punt salat ens donaran contrast a l’amanida.
- Finalment ho amanirem amb la vinagreta.