Amanida de llenties, mango i vinagreta d'alfàbrega - Pa amb vi i sucre
Quan parlem de llegums generalment els associem a una cuina més de tardor o d’hivern com guisats o estofats; plats que necessiten una cocció força llarga. Els llegums son però un ingredient d’allò més versàtil a l’hora de preparar les nostres amanides d’estiu, a més de portar un munt de nutrients beneficiosos per el nostre organisme. A més, avui en dia hi ha molts establiments especialitzats en la cocció dels llegums, pel que ja no serà una excusa el fet de no incorporar-los a la nostra dieta. Aquesta amanida de llenties amb mango i vinagreta d’alfàbrega serà una de les amanides estrella d’aquest estiu; refrescant, saludable i ideal per els meus dinars de tupper; i igual que ja vaig fer amb l’amanida de pèsols que vaig publicar fa uns dies, també l’he muntat en pot de vidre hermètic, intercalant capes amb els ingredients.
amanida, llenties, mango, gambes
17444
post-template-default,single,single-post,postid-17444,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Amanida de llenties, mango i vinagreta d’alfàbrega

Quan parlem de llegums generalment els associem a una cuina més de tardor o d’hivern com guisats o estofats; plats que necessiten una cocció força llarga.

Els llegums son però un ingredient d’allò més versàtil a l’hora de preparar les nostres amanides d’estiu, a més de portar un munt de nutrients beneficiosos per el nostre organisme. A més, avui en dia hi ha molts establiments especialitzats en la cocció dels llegums, pel que ja no serà una excusa el fet de no incorporar-los a la nostra dieta.

Aquesta amanida de llenties amb mango i vinagreta d’alfàbrega serà una de les amanides estrella d’aquest estiu; refrescant, saludable i ideal per els meus dinars de tupper; i igual que ja vaig fer amb l’amanida de pèsols que vaig publicar fa uns dies, també l’he muntat en pot de vidre hermètic, intercalant capes amb els ingredients.

 

 

Ingredients

200 g de llenties pardines

2 fulles de llorer

2 pastanagues

1 alvocat

Tomàquets cherry

Rúcula

Mango

Gambes

Per la vinagreta

200 ml d’OOVE

50 ml de vinagre de moscatell

5 fulles d’alfàbrega fresca

Sal

 

Elaboració

  1. Posarem les llenties en una cassola i les cobrirem amb aigua. Quan arrenquin el bull, les escorrerem, les tornarem a cobrir amb aigua freda i hi posarem un parell de fulles de llorer. Les deixarem bullir uns 20 minuts, les escorrerem i les deixarem refredar.
  2. Farem una vinagreta amb l’oli, el vinagre de moscatell, les fulles d’alfàbrega picades i un pessic de sal.
  3. En una planxa ben calenta farem les gambes o llagostins, només un parell de minuts. Pelarem i reservarem.
  4. De cara al muntatge de l’amanida en pot de vidre ho farem d’aquesta manera:

 

  • 1a capa: la vinagreta; per cada pot he posat 2 cullerades
  • 2a capa: les llenties, doncs no absorbiran la vinagreta
  • 3a capa: l’alvocat tallat a daus
  • 4a capa: la pastanaga laminada
  • 5a capa: els tomàquets
  • 6a capa: rúcula o mesclum
  • 7a capa: el mango tallat a daus
  • 8a capa: rúcula o mesclum
  • 9a capa: les gambes

 

amanida de llenties-12

Etiquetes:

Publicar un comentari