Amanida de patata i tomàquet cor de bou
Avui us porto una senzilla amanida que he vist sempre a casa en època d’estiu. Per mi és l’amanida dels diumenges. Una amanida fresca i feta amb productes de l’hort, en concret les patates i els tomàquets cor de bou.
Aquest any, a més, ha sigut boníssim pels tomàquets, i hem fet una bona collita de tomàquets cor de bou, una varietat carnosa, amb poques llavors, dolça però amb un punt àcid i ideal per menjar amanit.
Ingredients
6 patates
Tomàquets cor de bou
Tonyina en conserva
4 ous durs
Olives
Orenga
OOVE
Elaboració
- Primer de tot rentarem bé les patates i les posarem amb pell en una olla amb aigua freda. Un cop arrenqui el bull, hi posarem una mica de sal i les deixarem fins que estiguin cuites, uns 25 minuts aproximadament. Les reservarem i les deixarem refredar abans de treure de pell.
- Un cop les patates s’hagin refredat, les pelarem i les tallarem a rodelles.
- En una safata posarem les rodelles de patates, la tonyina, el tomàquet cor de bou, les olives i els ous durs.
- Espolsarem una mica d’orenga i amanirem amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge.