Amanida amb pèsols i vinagreta de menta
No sé si penseu el mateix, però els pèsols son un dels meus productes preferits de la primavera. M’enamoren les flors de la pesolera i el verd intens dels pèsols desgranats.
Cuinats m’encanten de totes les maneres; i els clàssics amb pernil o ofegats amb sípia son una meravella per el paladar.
Per canviar una mica de registre, amb els pèsols que vam collir aquest cap de setmana vaig preparar aquesta amanida de pèsols amb vinagreta de menta; una opció de dinar saludable i refrescant, sobretot aquests dies que està fent més calor.
L’amanida l’he muntat en un pot de vidre hermètic, intercalant capes amb els ingredients tot començant amb la vinagreta. No us sembla que a més de xulíssima és una alternativa molt pràctica per tots els que portem tupper a la feina?
Ingredients
300 g de pèsols frescos desgranats
Raves
1 mida de quinoa negra
1 alvocat
Tomàquets cherry
Rúcula
Ous de guatlla
Aigua
Per la vinagreta
200 ml d’OOVE
50 ml de vinagre de cava
5 fulles de menta
Sal
Elaboració
- Posarem a bullir els pèsols uns 10 minuts, els escorrerem i reservarem.
- Esbandirem la quinoa i la posarem a bullir amb dues parts d’aigua durant 15 minuts, i reservarem.
- Bullirem els ous de guatlla uns 5 minuts, deixarem refredar i els pelarem.
- Farem una vinagreta amb l’oli, el vinagre de cava, les fulles de menta picades i un pessic de sal.
- De cara al muntatge de l’amanida en pot de vidre ho farem d’aquesta manera:
- 1a capa: la vinagreta; per cada pot he posat 2 cullerades
- 2a capa: els pèsols, doncs no absorbiran la vinagreta
- 3a capa: els raves laminats
- 4a capa: la quinoa
- 5a capa: l’alvocat
- 6a capa: els tomàquets
- 7a capa: la rúcula
- 8a capa: els ous de guatlla