Aperitiu de brandada de rap
Avui hem fet dinar familiar, i pensant quin entrant podia que fos diferent a d’altres vegades, m’ha vingut al cap la brandada.
El més normal és la brandada de bacallà, però he pensat: I si la faig amb una cueta de rap que vaig comprar ahir a la peixateria?
Sabeu què? Doncs que ha sortit boníssima, no n’ha sobrat ni una mica!
Ingredients per a 4 persones
1 cua de rap d’uns 500 grs
200 ml d’oli
5 grans d’all
Gambes
Pasta filo o torradetes
Mantega
Elaboració
- En una cassola posarem el rap i el cobrirem d’aigua; el courem a foc lent fins que arrenqui el bull. En aquest moment, el traurem de la cassola, el deixarem escórrer i el posarem en un bol.
- En un altre cassó posarem l’oli i els 5 grans d’all. Ho courem a foc lent fins que s’enrosseixin els alls. Retirarem els alls i mantindrem l’oli calent.
- Al bol on tenim el rap, hi anirem abocant l’oli calent de mica en mica i ho triturarem amb el túrmix fins que obtinguem una emulsió. Ja tenim la brandada feta!
- Pelarem les gambes i les saltejarem amb una mica d’oli, si us en ha sobrat del que heu perfumat amb els alls, millor.
- Agafarem la pasta filo i la tallarem a quadrats. Agafarem paper de forn, hi posarem els quadrats de pasta filo, la pintarem amb mantega desfeta, hi posarem un altre paper de forn i un pes al damunt. Ho courem a 180º uns 10 o 12 minuts.
- Dispoarem un quadrat de pasta filo, una cullerada de brandada, una gamba i per acabar hi tirarem una mica de l’oli amb que hem saltejat les gambes.