Arròs caldós de bolets, costelló de porc i botifarra del perol - Pa amb vi i sucre
Si algú em pregunta quin plat m’agrada més, sempre dic que l’arròs. M’encanten de qualsevol forma, ja sigui amb peix, marisc o bé un arròs de muntanya. Aquest arròs caldós de bolets el vaig fer precisament un dia al tornar de buscar bolets, si a més afegim que feia bastant fred, la idea de l’arròs caldós va començar a agafar forma a mesura que omplíem el cistell de rovellons, llanegues, fredolics i llengua de bou. Per tant, va ser arribar a casa, triar els bolets que volia fer servir per l’arròs i posar-me a fer feina. L’arròs caldós, a diferència d’una paella normal, és que ha de ser fet i menjat, no el deixeu reposar o s’anirà bevent tot el brou. Crec que és la sessió fotogràfica més ràpida que he fet!
arròs, bolets
17592
post-template-default,single,single-post,postid-17592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Arròs caldós de bolets, costelló de porc i botifarra del perol

Si algú em pregunta quin plat m’agrada més, sempre dic que l’arròs. M’encanten de qualsevol forma, ja sigui amb peix, marisc o bé un arròs de muntanya.

Aquest arròs caldós de bolets el vaig fer precisament un dia al tornar de buscar bolets, si a més afegim que feia bastant fred, la idea de l’arròs caldós va començar a agafar forma a mesura que omplíem el cistell de rovellons, llanegues, fredolics i llengua de bou.

Per tant, va ser arribar a casa, triar els bolets que volia fer servir per l’arròs i posar-me a fer feina.

L’arròs caldós, a diferència d’una paella normal, és que ha de ser fet i menjat, no el deixeu reposar o s’anirà bevent tot el brou.

Crec que és la sessió fotogràfica més ràpida que he fet!

Ingredients

200 g d’arròs rodó perlat de Molí de Pals (50 g per persona)

150 g de bolets variats (rovellons, llenegues…)

1 botifarra del perol

2 tires de costella de porc tallada a trossets petits

1 pebrot vermell

Tomàquet triturat natural

Brandy

Brou de pollastre o de carn

Oli d’oliva

Sal

Pebre negre

Farigola

Elaboració

  1. Salpebrarem la costella de porc i l’enrossirem en una cassola. Reservarem.
  2. Tallarem la botifarra del perol i la passarem un xic per la mateixa cassola. Reservarem.
  3. A la mateixa cassola, sofregirem el pebrot vermell tallat petit, quan gairebé estigui hi afegirem el tomàquet i deixarem que quedi ben confitat.
  4. Incorporarem els bolets i deixarem que es beguin tota l’aigua.
  5. Tornarem a afegir el costelló, posarem una mica de brandy i deixarem que evapori l’alcohol.
  6. Afegirem el brou, 3 o 4 mides per cada 1 d’arròs; depenent de si us agrada més o menys caldós.
  7. Incorporarem l’arròs i el deixarem coure entre 16 i 18 minuts. Tastarem de sal i si cal n’afegirem una mica.
  8. Quan faltin 5 minuts hi afegirem la botifarra del perol i un ramet de farigola.
  9. Servirem immediatement.

Etiquetes:

Publicar un comentari