Arròs de tardor - Pa amb vi i sucre
Per mi un dels principals ingredients que ens diu que ha arribat la tardor són els bolets. Per sort, les pluges d’aquesta setmana han reactivat els boscos i ara ja no cal anar a cotes altes per trobar-ne. Ahir vàrem fer sortida pels boscos de l’Estany, amb no massa esperances, i la sorpresa va ser que de seguida vam trobar els primers pinetells i la primera llenega de la temporada, la cual cosa ja va fer que ens animéssim i continuéssim buscant. Finalment vàrem fer un bon grapat de pinetells, rovellons, llenegues i rossinyols.
15746
post-template-default,single,single-post,postid-15746,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Arròs de tardor

Per mi un dels principals ingredients que ens diu que ha arribat la tardor són els bolets. Per sort, les pluges d’aquesta setmana han reactivat els boscos i ara ja no cal anar a cotes altes per trobar-ne.

Ahir vàrem fer sortida pels boscos de l’Estany, amb no massa esperances, i la sorpresa va ser que de seguida vam trobar els primers pinetells i la primera llenega de la temporada, la cual cosa ja va fer que ens animéssim i continuéssim buscant. Finalment vàrem fer un bon grapat de pinetells, rovellons, llenegues i rossinyols.

Arròs de tardor destacada

Ingredients per a 4 persones

1 conill tallat a trossos

2 tires de costella de porc tallades a trossos petits

Rovellons, llenegues, rossinyols…

1 ceba de figueres

3 tomàquets

350 g d’arròs bomba

1,5l de brou de pollastre

Llard

Llorer

Farigola

Sal

Pebre negre

Pedro Ximenez

 

 

Elaboració

  1. En una cassola amb una mica de llard enrossim els trossos de costella i conill salpebrats. Hi posem una fulla de llorer i una branqueta de farigola.
  2. Un cop tinguem estigui cuit ho retirem i a la mateixa cassolla sofregim la ceba picada ben petita. Un cop tinguem la ceba ben sofregida hi afegim el tomàquet ratllat sense pell ni llavors.
  3. Mentres, en una paella amb una mica d’oli saltajem els bolets fins que perdin tota l’aigua.
  4. Quan tinguem el sofregit fet hi tornem a posar el tall i els bolets; hi posem una mica de Pedro Ximenez i ho deixem coure fins que s’hagi evaporat.
  5. Finalment hi posem l’arròs, ho sofregim una mica i després hi afegim el brou calent. Ho deixem coure primer a foc ràpid durant 6 minuts i després a foc lent Durant 6 o 8 minuts més. Parem el foc i ho deixem reposar 5 minuts.
Etiquetes:

Publicar un comentari