Arròs de tardor
Per mi un dels principals ingredients que ens diu que ha arribat la tardor són els bolets. Per sort, les pluges d’aquesta setmana han reactivat els boscos i ara ja no cal anar a cotes altes per trobar-ne.
Ahir vàrem fer sortida pels boscos de l’Estany, amb no massa esperances, i la sorpresa va ser que de seguida vam trobar els primers pinetells i la primera llenega de la temporada, la cual cosa ja va fer que ens animéssim i continuéssim buscant. Finalment vàrem fer un bon grapat de pinetells, rovellons, llenegues i rossinyols.
Ingredients per a 4 persones
1 conill tallat a trossos
2 tires de costella de porc tallades a trossos petits
Rovellons, llenegues, rossinyols…
1 ceba de figueres
3 tomàquets
350 g d’arròs bomba
1,5l de brou de pollastre
Llard
Llorer
Farigola
Sal
Pebre negre
Pedro Ximenez
Elaboració
- En una cassola amb una mica de llard enrossim els trossos de costella i conill salpebrats. Hi posem una fulla de llorer i una branqueta de farigola.
- Un cop tinguem estigui cuit ho retirem i a la mateixa cassolla sofregim la ceba picada ben petita. Un cop tinguem la ceba ben sofregida hi afegim el tomàquet ratllat sense pell ni llavors.
- Mentres, en una paella amb una mica d’oli saltajem els bolets fins que perdin tota l’aigua.
- Quan tinguem el sofregit fet hi tornem a posar el tall i els bolets; hi posem una mica de Pedro Ximenez i ho deixem coure fins que s’hagi evaporat.
- Finalment hi posem l’arròs, ho sofregim una mica i després hi afegim el brou calent. Ho deixem coure primer a foc ràpid durant 6 minuts i després a foc lent Durant 6 o 8 minuts més. Parem el foc i ho deixem reposar 5 minuts.