Arròs melós amb cansalada del coll i carxofes
Sóc molt fan dels arrossos; en menjaria cada dia si pogués! Tot i que m’encanten, no acostumo a cuinar-ne massa sovint, només algun cap de setmana que és quan tinc més temps per dedicar-me a la cuina; la resta de dies sobrevisc com la gran majoria amb dinars de tàpers.
Per fer aquest arròs melós amb cansalada del coll i carxofes he fet servir la varietat marisma de Molí de Rafelet, la varietat perfecta per fer arrossos melosos.
He triat unes carxofes i alls tendres aprofitant que n’és temporada, i cansalada del coll de Ca l’Amàlia, xarcuteria centenària de Caldes de Montbui. La cansalada del coll ens dóna a més un plus de melositat a l’arròs.
De tota manera, ja sabeu que amb quatre coses que tingueu a la nevera i un paquet d’arròs us pot sortir plat d’aprofitament d’escàndol!
Ingredients per 3 persones
250 g d’arròs marisma de Molí de Rafalet
150 g de rovellons
3 talls de cansalada del coll
2 carxofes
3 alls tendres
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
Tomàquet triturat natural
Brandy
Brou de pollastre o de carn
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Farigola
Elaboració
- Tallarem la cansalada del coll a trossets petits, l’enrossirem en una paella o cassola baixa i reservarem.
- A la mateixa cassola saltejarem els rovellons i els reservarem.
- A continuació saltajarem les carxofes tallada a quarts (només els cors), i reservarem.
- A la mateixa cassola, sofregirem el dos pebrots tallats petits, quan gairebé estiguin hi afegirem els alls tendres i el tomàquet, i deixarem que quedi ben confitat.
- Tornarem a afegir la cansalada, els bolets i les carxofes; afegirem una mica de brandy i deixarem que evapori l’alcohol.
- Afegirem l’arròs i l’enrossirem una mica. Abocarem 2,5 parts de brou per cada 1 d’arròs i el deixarem coure uns 12 minuts.
- Tastarem de sal i si cal n’afegirem una mica.
- Parem el foc i el deixem reposar un parell de minuts abans de servir-lo.