Arròs melós amb cansalada del coll i carxofes - Pa amb vi i sucre
Sóc molt fan dels arrossos; en menjaria cada dia si pogués! Tot i que m’encanten, no acostumo a cuinar-ne massa sovint, només algun cap de setmana que és quan tinc més temps per dedicar-me a la cuina; la resta de dies sobrevisc com la gran majoria amb dinars de tàpers. Per fer aquest arròs melós amb cansalada del coll i carxofes he fet servir la varietat marisma de Molí de Rafelet, la varietat perfecta per fer arrossos melosos. He triat unes carxofes i alls tendres aprofitant que n’és temporada, i cansalada del coll de Ca l’Amàlia, xarcuteria centenària de Caldes de Montbui. La cansalada del coll ens dóna a més un plus de melositat a l’arròs. De tota manera, ja sabeu que amb quatre coses que tingueu a la nevera i un paquet d’arròs us pot sortir plat d’aprofitament d’escàndol!
arròs, bolets, carxofes, cansalada
17646
post-template-default,single,single-post,postid-17646,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Arròs melós amb cansalada del coll i carxofes

Sóc molt fan dels arrossos; en menjaria cada dia si pogués! Tot i que m’encanten, no acostumo a cuinar-ne massa sovint, només algun cap de setmana que és quan tinc més temps per dedicar-me a la cuina; la resta de dies sobrevisc com la gran majoria amb dinars de tàpers.

Per fer aquest arròs melós amb cansalada del coll i carxofes he fet servir la varietat marisma de Molí de Rafelet, la varietat perfecta per fer arrossos melosos.

He triat unes carxofes i alls tendres aprofitant que n’és temporada, i cansalada del coll de Ca l’Amàlia, xarcuteria centenària de Caldes de Montbui. La cansalada del coll ens dóna a més un plus de melositat a l’arròs.

De tota manera, ja sabeu que amb quatre coses que tingueu a la nevera i un paquet d’arròs us pot sortir plat d’aprofitament d’escàndol!

Ingredients per 3 persones

250 g d’arròs marisma de Molí de Rafalet

150 g de rovellons

3 talls de cansalada del coll

2 carxofes

3 alls tendres

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

Tomàquet triturat natural

Brandy

Brou de pollastre o de carn

Oli d’oliva

Sal

Pebre negre

Farigola

Elaboració

  1. Tallarem la cansalada del coll a trossets petits, l’enrossirem en una paella o cassola baixa i reservarem.
  2. A la mateixa cassola saltejarem els rovellons i els reservarem.
  3. A continuació saltajarem les carxofes tallada a quarts (només els cors), i reservarem.
  4. A la mateixa cassola, sofregirem el dos pebrots tallats petits, quan gairebé estiguin hi afegirem els alls tendres i el tomàquet, i deixarem que quedi ben confitat.
  5. Tornarem a afegir la cansalada, els bolets i les carxofes; afegirem una mica de brandy i deixarem que evapori l’alcohol.
  6. Afegirem l’arròs i l’enrossirem una mica. Abocarem 2,5 parts de brou per cada 1 d’arròs i el deixarem coure uns 12 minuts.
  7. Tastarem de sal i si cal n’afegirem una mica.
  8. Parem el foc i el deixem reposar un parell de minuts abans de servir-lo.

 

Publicar un comentari