Babka de xocolata - Pa amb vi i sucre
Una de les coses que més m'agraden de cuinar és la brioixeria, si ja em seguiu, haureu vist que tinc vàries receptes publicades. Fer brioixeria em rel.laxa; em fascina el procés de fermentació i l’olor del llevat; si a més es tracta de fer un brioix amb formes sinuoses com el Babka, encara gaudeixo més al preparar la recepta. El Babka farcit de xocolata és una massa de brioix trenada de tradició jueva als països de l’Europa de l’Est. Si navegueu per la xarxa veureu altres farcits possibles; jo n’he vist un de compota de poma que ja tinc apuntat a la meva llista de pendents. Al Babka d’avui, a més de farcir-lo amb xocolata, hi he afegit uns festucs picats, però podeu hi posar nous o qualsevol altra fruit sec que us agradi, o simplement no posar-n’hi.
babka, xocolata, brioix
17658
post-template-default,single,single-post,postid-17658,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Babka de xocolata

Una de les coses que més m’agraden de cuinar és la brioixeria, si ja em seguiu, haureu vist que tinc vàries receptes publicades. Fer brioixeria em rel.laxa; em fascina el procés de fermentació i l’olor del llevat; si a més es tracta de fer un brioix amb formes sinuoses com el Babka, encara gaudeixo més al preparar la recepta.

El Babka farcit de xocolata és una massa de brioix trenada de tradició jueva als països de l’Europa de l’Est. Si navegueu per la xarxa veureu altres farcits possibles; jo n’he vist un de compota de poma que ja tinc apuntat a la meva llista de pendents.

Al Babka d’avui, a més de farcir-lo amb xocolata, hi he afegit uns festucs picats, però podeu hi posar nous o qualsevol altra fruit sec que us agradi, o simplement no posar-n’hi.

Ingredients

530 g de farina de força

5 g de sal

80 g de sucre

3 ous

150 g de mantega

15 g de llevat de Forner

120 g d’aigua

Per el farcit

110 g de mantega

100 g de cobertura de xocolata negra

50 de cacau en pols pur

50 g de sucre llustre

Festucs picats

Per decorar el babka

1 ou

Festucs picats

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid comencem a pastar tots els ingredients excepte la mantega.
  2. Quan tinguem tots els ingredients pastats hi afegim la mantega a temperatura ambient de mica en mica fins que estigui del tot integrada.
  3. Seguim pastant fins que obtinguem una massa fina i elàstica, que es desenganxi de les parets del bol.
  4. En formem una bola i la guardem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film fins que dobli el volum. La podeu fer el dia abans i deixar-la a la nevera tota la nit.
  5. Per fer el farcit, posem la mantega en un cassó i deixem que es desfaci a foc lenta Afegim la cobertura de xocolata, i un cop desfeta hi afegim el cacau en pols i el sucre llustre. Barregem bé i reservem.
  6. Seguidament, dividim la massa en dues parts iguals. Guardeu a la nevera la massa que no aneu a fer servir embolicada en paper film.
  7. Enfarinem la superficie de treball i amb un corró estirem la massa fins que tinguem un rectangle de 28 cm x 38 cm aproximadament.
  8. Escampem el farcit per la superfície deixant un marge de 2 cm en una de les vores per tal de tancar el rotllo.
  9. Comencem a enrotllar el babka, pintem amb una mica d’aigua la vora que hem deixat sense farcir i el tanquem.
  10. Amb un ganivet tallem el babka per la meitat de llarg a llarg. Girem les dues meitats de manera que els talls quedin cap amunt i el trenem.
  11. Forrem un motlle rectangular amb paper de forn, posem el babka, el tapem i el deixem fermentar fins que dobli el volum. Seguiu el mateix procediment amb la massa que hem guardat a la nevera.
  12. Un cop hagi doblat el volum, el pintem amb ou batut amb sal i hi escampem uns festucs picats.
  13. Posem els babkas dins el forn que ja tindrem preescalfat a 190º. Els enfornem durant uns 30 minuts. El treiem del forn i els deixem refredar sobre una reixeta.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari