Bacallà amb panses i ou dur - Pa amb vi i sucre
El bacallà amb panses i ou dur és un dels plats tradicionals de la Quaresma; a casa l’hem menjat sempre el Divendres Sant. Avui us comparteixo la recepta que feia la meva àvia, que li va ensenyar a la meva mare, i que ella també m’ha ensenyat a mi. Tot i que es pot fer perfectament el mateix dia; jo us recomano que el deixeu fet el dia abans; ja que aquests plats de xup xup si els deixem reposar sempre són molt més bons; ah, i sobretot no us oblideu d’acompanyar-lo amb un bon pa!
bacallà, quaresma, carxofes
17941
post-template-default,single,single-post,postid-17941,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bacallà amb panses i ou dur

El bacallà amb panses i ou dur és un dels plats tradicionals de la Quaresma; a casa l’hem menjat sempre el Divendres Sant.

Avui us comparteixo la recepta que feia la meva àvia, que li va ensenyar a la meva mare, i que ella també m’ha ensenyat a mi.

Tot i que es pot fer perfectament el mateix dia; jo us recomano que el deixeu fet el dia abans; ja que aquests plats de xup xup si els deixem reposar sempre són molt més bons; ah, i sobretot no us oblideu d’acompanyar-lo amb un bon pa!

 

Ingredients per 4 persones

8 talls de bacallà dessalat

150 g de panses sultanes

2 o 3 carxofes

4 ous durs

Oli d’oliva

Farina

Aigua

Vi ranci

1 ceba de figueres

Tomàquet ratllat natural

Per la picada

Avellanes torrades

1 gra d’all

Julivert

Elaboració

  1. En una cassola amb una mica d’oli, fregiu els trossos de bacallà prèviament enfarinats, i un cop s’hagin enrossit reserveu-los.
  2. En el mateix oli fregiu les panses amb compte que no es cremin. Reserveu-los.
  3. A continuació fregiu els cors de carxofa tallats a quarts fins que siguin rossos. Reserveu-los.
  4. A la mateixa cassola feu un sofregit de ceba i tomàquet. Quan estigui gairebé a punt, tireu-hi una mica de vi ranci i deixeu-lo evaporar.
  5. Incorporeu al sofregit el bacallà, les carxofes i les panses i cobriu-ho amb aigua.
  6. Deixeu que faci la xup xup uns 20 minuts. Compte amb remenar el bacallà, que es demenussa fàcilment; és millor que aneu movent la cassola.
  7. Poseu-hi els ous durs sencers i deixeu-ho 5 minuts més; és millor que els talleu per la meitat a l’hora de servir el plat a taula; així evitareu que s’esmicoli el rovell.
  8. Afegiu-hi una picada que haureu fet amb un gra d’all, avellanes torrades i julivert picat, deixeu-ho coure 5 o 10 minuts més i pareu el foc.
  9. Deixeu-ho reposar i ja ho podreu servir.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari