Brioix Bertinet - Pa amb vi i sucre
Ja he comentat en alguna altra ocasió, que una de les masses que més m’agraden és la del brioix. Fa uns dies vaig publicar una recepta de brioix trenat, i avui he volgut probar de fer el famós brioix Bertinet, del qual segur que heu vist la recepta a moltíssims blogs de cuina. Fer la massa de brioix, porta una mica de feina, però amb ganes i paciència tot acaba sortint, i poder menjar un brioix fet a casa per mi no té preu. Si mireu a altres blogs, veureu que el mètode d’amassat Bertinet és manual, però jo he anat directament a fer servir la Kitchen Aid, i m’ha quedat boníssim. Sempre havia fet les masses de forma manual, però des que la tinc, doncs me n’aprofito tant com puc!
Brioix Bertinet
16726
post-template-default,single,single-post,postid-16726,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Brioix Bertinet

Ja he comentat en alguna altra ocasió, que una de les masses que més m’agraden és la del brioix. Fa uns dies vaig publicar una recepta de brioix trenat, i avui he volgut probar de fer el famós brioix Bertinet, del qual segur que heu vist la recepta a moltíssims blogs de cuina.

Fer la massa de brioix, porta una mica de feina, però amb ganes i paciència tot acaba sortint, i poder menjar un brioix fet a casa per mi no té preu.

Si mireu a altres blogs, veureu que el mètode d’amassat Bertinet és manual, però jo he anat directament a fer servir la Kitchen Aid, i m’ha quedat boníssim. Sempre havia fet les masses de forma manual, però des que la tinc, doncs me n’aprofito tant com puc!

Ingredients

500 g de farina de força

255 g de llet sencera

14 g de llevat fresc

57 g de mantega sense sal

42 g de sucre

5 g de sal

2 ous grossos

1 ou batut per pintar

Per decorar el brioix

1 ou batut

Sucre llustre o sucre granulat

Elaboració

  1. Per començar, escalfarem la llet fins que arribi a 37º
  2. Al bol de la Kitchen Aid posarem la farina i el llevat desmenussat i ho barrejarem una mica amb les mans, seguidament incorporarem la mantega, la sal, els ous i la llet, i ho pastarem fins que es desenganxi de les parets del bol.
  3. En formarem una bola i la guardarem en un bol una mica enfarinat i tapat amb un drap de cotó fins que dobli el volum, unes dues hores.
  4. Quan hagi llevat, dividirem la massa en 12 porcions iguals i en farem boles.
  5. Les posarem en un motlle untat amb una mica de mantega i les deixarem llevar tapades amb un drap de cotó fins que hagin doblat el volum.
  6. Pintarem els brioixos amb ou batut amb una mica de sal i els posarem al forn que tindrem preescalfat a 180º.
  7. Enfornarem uns 20 o 25 minuts fins que sigui ros.
  8. Un cop fred, hi espolsarem una mica de sucre llustre.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari