Brownie amb gerds i nous de macadàmia
De brownies hi ha moltíssimes receptes, jo fins ara feia sempre el típic amb nous. Un dia però, fullejant la revista Sabor del Caprabo vaig veure aquesta varietat i no em vaig poder resistir a probar-la.
A diferència de les nous, les de macadàmia són molt més suaus, i els gerds, contrastant amb la xocolata negra li dónen al brownie un toc àcid espectacular.
Us puc assegurar que cada vegada que l’he fet ha estat un èxit, i que no en podreu menjar només un trosset!!!
Ingredients per a 6 persones
150 g de xocolata negra per fondre
60 g de mantega
150 g de farina
½ culleradeta de llevat en pols
2 ous
125 g de sucre
90 g de nous de macadàmia
Gerds frescos
Elaboració
- Es preescalfa el forn a 180º
- Es fon la xocolata i la mantega al microones o al bany maria.
- Es tamisa la farina i el llevat.
- Es baten els ous amb el sucre fins que tripliquin el volum.
- S’afegeix la xocolata desfeta i la mantega a la barreja d’ous i sucre remenant amb una espàtula fins que quedi tot ben integrat. Seguidament afegirem la farina de mica en mica i continuarem remenant amb l’espàtula fins que estigui ben amalgamat i després hi afegirem les nous de macadàmia que haruem picat prèviament.
- Repartirem la massa en un motlle rectangular i hi col.locarem els gerds per sobre submergint-los una mica dins la massa.
- Introduirem el motlle al forn i el courem durant uns 20 minuts. (Si el motlle és per exemple tipus plum cake la cocció serà més llarga!)
- Deixarem refredar el brownie i ja el podrem desemmotllar.!