Bunyols de l’Empordà
I després de Carnestoltes, amb el dimecres de cendra, arriba la Quaresma que ens porta un dels dolços típics de Catalunya.
És temps de bunyols!
Ingredients per 8 persones
½ kg de farina de força
3 ous
100 g de sucre
25 grs de llevat fresc
125 ml de llet
5 grs de sal
50 grs de llard
20 grs de matafaluga
Ratlladura de pell de llimona
½ culleradeta de canyella
Oli de girasol
Anís
Sucre per arrebossar
Elaboració
- Per començar en el bol de la Kitchen Aid posarem els ous, el sucre, la ratlladura de llimona, la canyella i la matafaluga.
- Seguidament hi posarem el llevat esmicolat, la farina, la sal i el llard.
- Posarem l’accesori ganxo i ho amassarem a velocitat baixa.
- La llet l’anirem afegint mentre es va amassant.
- Un cop tinguem una massa fina i que es desenganxi de les parets del bol, la traurem i la deixarem reposar en un bol untat amb oli i tapada amb un drap durant 2 hores.
- Passat el temps de fermentació, l’amassarem una mica amb les mans per fer-la baixar. Farem tires de brioix i tallarem porcions de la mateixa mida.
- Aquestes porcions les arrodonirem amb la mà fent pressió sobre el taullel. Han de quedar compactes.
- Seguidament les posarem en una safata deixant separació entre elles, doncs hauran de doblar el volum. Ho deixarem llevar 1 h i ½ aproximadament.
- Just al moment de fregir-los hi farem un forat al mig amb el dit i els fregirem en una paella amb oli de girasol ben calent.
- Els deixarem escórrer per tal que deixin anar l’excés d’oli, i quan encara siguin una mica calents els ruixarem amb una mica d’anís i els arrebossarem amb sucre.