Bunyols de l'Empordà - Pa amb vi i sucre
I després de Carnestoltes, amb el dimecres de cendra, arriba la Quaresma que ens porta un dels dolços típics de Catalunya. És temps de bunyols!
15687
post-template-default,single,single-post,postid-15687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bunyols de l’Empordà

I després de Carnestoltes, amb el dimecres de cendra, arriba la Quaresma que ens porta un dels dolços típics de Catalunya.

És temps de bunyols!

Ingredients per 8 persones

½ kg de farina de força

3 ous

100 g de sucre

25 grs de llevat fresc

125 ml de llet

5 grs de sal

50 grs de llard

20 grs de matafaluga

Ratlladura de pell de llimona

½ culleradeta de canyella

Oli de girasol

Anís

Sucre per arrebossar

Elaboració

  1. Per començar en el bol de la Kitchen Aid posarem els ous, el sucre, la ratlladura de llimona, la canyella i la matafaluga.
  2. Seguidament hi posarem el llevat esmicolat, la farina, la sal i el llard.
  3. Posarem l’accesori ganxo i ho amassarem a velocitat baixa.
  4. La llet l’anirem afegint mentre es va amassant.
  5. Un cop tinguem una massa fina i que es desenganxi de les parets del bol, la traurem i la deixarem reposar en un bol untat amb oli i tapada amb un drap durant 2 hores.
  6. Passat el temps de fermentació, l’amassarem una mica amb les mans per fer-la baixar. Farem tires de brioix i tallarem porcions de la mateixa mida.
  7. Aquestes porcions les arrodonirem amb la mà fent pressió sobre el taullel. Han de quedar compactes.
  8. Seguidament les posarem en una safata deixant separació entre elles, doncs hauran de doblar el volum. Ho deixarem llevar 1 h i ½ aproximadament.
  9. Just al moment de fregir-los hi farem un forat al mig amb el dit i els fregirem en una paella amb oli de girasol ben calent.
  10. Els deixarem escórrer per tal que deixin anar l’excés d’oli, i quan encara siguin una mica calents els ruixarem amb una mica d’anís i els arrebossarem amb sucre.

Etiquetes:

Publicar un comentari