Bunyols de poma i crema cremada
Comencem el mes amb uns postres moooolt dolços?
Aquesta recepta de bunyols l’he tret del num 134 de la revista Cuina, però variant els licors de la maceració i de l’arrebossat, fent servir només la ratafia.
Ingredients per a 4 persones
4 pomes Golden
500 ml de crema catalana
Farina
Sucre
Oli d’oliva
Per a la maceració
250 ml de ratafia
50 ml de sucre
Pell de llimona
Per a la pasta per arrebossar
3 ous
250 ml de llet
200 g de farina
50 g de sucre
1 pessic de sal
½ copa de ratafia
Elaboració
- D’entrada farem un almíbar amb la ratafia, el sucre i la pell de llimona. Cobrirem la poma que haurem pelat i tallat a rodanxes de ½ cm. Ho deixarem macerar 8 hores.
- Passat aquest temps, retirarem les rodanxes de poma i les passarem per farina i per la pasta d’arrebossar, que haurem fet barrejant tots els ingredients.
- Fregirem els bunyols en una paella amb oli calent fins que siguin ben daurats.
- Retirarem els bunyols i els posarem sobre paper absorbent.
- Seguidament, posarem una mica de crema catalana al damunt, una mica de sucre i ho cremarem amb un bufador.