Bunyols de vent - Pa amb vi i sucre
És temps de bunyols! Ens trobem a les portes de la Quaresma, i a molts forns i pastisseries ja es comencen a veure aquests dolços tan populars. Com us agraden més? Amb crema o sense? Aquesta recepta, extreta de llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí, és una de les més senzilles i amb resultats infal.libles!
15887
post-template-default,single,single-post,postid-15887,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bunyols de vent

És temps de bunyols! Ens trobem a les portes de la Quaresma, i a molts forns i pastisseries ja es comencen a veure aquests dolços tan populars.

Com us agraden més? Amb crema o sense?

Aquesta recepta, extreta de llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí, és una de les més senzilles i amb resultats infal.libles!

Bunyols de vent destacada

Ingredients per a 6 persones

100 g de mantega

125 g de farina

4 ous petits

250 ml d’aigua o llet

Sal

Sucre

Anís

500 ml de llet

3 rovells d’ou

40 g de maicena

125 g de sucre

Canyella

Pell de llimona

 

Elaboració

  1. En un cassó posarem l’aigua (es pot substituir per llet), la mantega a trossos i un pessic de sal. Ho escalfarem i anirem remenant fins que la mantega es desfaci. És important que la mantega es desfaci abans no bulli l’aigua, d’aquesta manera quedarà completament integrada.
  2. En el moment que arrenqui el bull hi tirarem la farina tamisada tota de cop i ho remenarem enèrgicament. Ha de quedar una pasta unida i compacta que es desenganxi de les pareds.
  3. Ho retirarem del foc i hi afegirem els ous d’un en un, remenant bé cada vegada fins que l’ou quedi ben integrat a la massa. La pasta ha de quedar de tal manera que al agafar-la amb una cullera, li costi de baixar.
  4. Escalfarem una paella amb força oli. L’oli no ha d’estar massa calent, i anirem formant boletes amb dues culleres i les anirem tirant a la paella.
  5. La cocció dels bunyols és lenta i ja veureu com ells mateixos es van tombant.
  6. Un cops els tinguem ben rossos els deixarem sobre paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.
  7. Abans no es refredin, els podeu emborratxar amb una mica d’anís, i seguidament ensucrar-los. D’aquesta manera són deliciosos!
  8. En el cas que els volgueu farcir de crema pastissera, l’heu de tenir feta abans de fer la pasta dels bunyols.
  9. Per fer la crema pastissera, escalfarem el ½ l de llet amb una mica de pell de llimona i una branqueta de canyella.
  10. Mentres, treballarem 3 o 4 rovells d’ou amb 125 g de sucre fins que tinguem una massa ben espessa i seguidament hi incorporarem la fècula.
  11. En el moment que la llet bulli, l’abocarem a aquesta massa i ho remenarem bé.
  12. Ho tornarem a incorporar al foc i ho remenarem contínuament fins que arrenqui el bull.
  13. En el moment que arrenqui el bull, ho retirarem del foc i ho continuarem remenant durant uns segons. Ho deixarem refredar.
  14. Per farcir els bunyols, emplenarem una màniga pastissera amb crema, els punxarem i els anirem farcint. Si no tenim màniga pastissera, també els podem obrir amb un ganivet i farcir-los com si fossin lioneses!
Etiquetes:

Publicar un comentari