Bunyols de vent
És temps de bunyols! Ens trobem a les portes de la Quaresma, i a molts forns i pastisseries ja es comencen a veure aquests dolços tan populars.
Com us agraden més? Amb crema o sense?
Aquesta recepta, extreta de llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí, és una de les més senzilles i amb resultats infal.libles!
Ingredients per a 6 persones
100 g de mantega
125 g de farina
4 ous petits
250 ml d’aigua o llet
Sal
Sucre
Anís
500 ml de llet
3 rovells d’ou
40 g de maicena
125 g de sucre
Canyella
Pell de llimona
Elaboració
- En un cassó posarem l’aigua (es pot substituir per llet), la mantega a trossos i un pessic de sal. Ho escalfarem i anirem remenant fins que la mantega es desfaci. És important que la mantega es desfaci abans no bulli l’aigua, d’aquesta manera quedarà completament integrada.
- En el moment que arrenqui el bull hi tirarem la farina tamisada tota de cop i ho remenarem enèrgicament. Ha de quedar una pasta unida i compacta que es desenganxi de les pareds.
- Ho retirarem del foc i hi afegirem els ous d’un en un, remenant bé cada vegada fins que l’ou quedi ben integrat a la massa. La pasta ha de quedar de tal manera que al agafar-la amb una cullera, li costi de baixar.
- Escalfarem una paella amb força oli. L’oli no ha d’estar massa calent, i anirem formant boletes amb dues culleres i les anirem tirant a la paella.
- La cocció dels bunyols és lenta i ja veureu com ells mateixos es van tombant.
- Un cops els tinguem ben rossos els deixarem sobre paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.
- Abans no es refredin, els podeu emborratxar amb una mica d’anís, i seguidament ensucrar-los. D’aquesta manera són deliciosos!
- En el cas que els volgueu farcir de crema pastissera, l’heu de tenir feta abans de fer la pasta dels bunyols.
- Per fer la crema pastissera, escalfarem el ½ l de llet amb una mica de pell de llimona i una branqueta de canyella.
- Mentres, treballarem 3 o 4 rovells d’ou amb 125 g de sucre fins que tinguem una massa ben espessa i seguidament hi incorporarem la fècula.
- En el moment que la llet bulli, l’abocarem a aquesta massa i ho remenarem bé.
- Ho tornarem a incorporar al foc i ho remenarem contínuament fins que arrenqui el bull.
- En el moment que arrenqui el bull, ho retirarem del foc i ho continuarem remenant durant uns segons. Ho deixarem refredar.
- Per farcir els bunyols, emplenarem una màniga pastissera amb crema, els punxarem i els anirem farcint. Si no tenim màniga pastissera, també els podem obrir amb un ganivet i farcir-los com si fossin lioneses!