Bunyols farcits de crema de mandarina - Pa amb vi i sucre
Amb el dimecres de cendra comença la Quaresma i amb ella donem inici a la temporada dels bunyols. Bunyols de vent, de quaresma, de l’Empordà, farcits amb crema, bunyols de poma… tots boníssims i molt llaminers, ja sigui per esmorzar amb un cafè amb llet o bé per postres acompanyats d’una garnatxa de l’Empordà. Aquesta vegada, per donar el tret de sortida a la temporda, he fet uns bunyols farcits de crema de mandarina; uns bunyols dolços però amb el punt cítric de la mandarina que han volat en un tres i no res!
bunyols, mandarina, crema
17731
post-template-default,single,single-post,postid-17731,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bunyols farcits de crema de mandarina

Amb el dimecres de cendra comença la Quaresma i amb ella donem inici a la temporada dels bunyols.

Bunyols de vent, de quaresma, de l’Empordà, farcits amb crema, bunyols de poma… tots boníssims i molt llaminers, ja sigui per esmorzar amb un cafè amb llet o bé per postres acompanyats d’una garnatxa de l’Empordà.

Aquesta vegada, per donar el tret de sortida a la temporda, he fet uns bunyols farcits de crema de mandarina; uns bunyols dolços però amb el punt cítric de la mandarina que han volat en un tres i no res!

Ingredients per a 6 persones

100 g de mantega

125 g de farina

4 ous petits

250 ml d’aigua o llet

Sal

Sucre o sucre llustre per decorar

Crema de mandarina

Oli d’oliva suau

Elaboració

  1. En un cassó posarem l’aigua (es pot substituir per llet), la mantega a trossos i un pessic de sal. Ho escalfarem i anirem remenant fins que la mantega es desfaci. És important que la mantega es desfaci abans no bulli l’aigua, d’aquesta manera quedarà completament integrada.
  2. En el moment que arrenqui el bull hi tirarem la farina tamisada tota de cop i ho remenarem enèrgicament. Ha de quedar una pasta unida i compacta que es desenganxi de les parets.
  3. Ho retirarem del foc i hi afegirem els ous d’un en un, remenant bé cada vegada fins que l’ou quedi ben integrat a la massa. La pasta ha de quedar de tal manera que al agafar-la amb una cullera, li costi de baixar.
  4. Escalfarem una paella amb força oli. L’oli no ha d’estar massa calent, i anirem formant boletes amb dues culleres i les anirem tirant a la paella.
  5. La cocció dels bunyols és lenta i ja veureu com ells mateixos es van tombant.
  6. Un cops els tinguem ben rossos els deixarem sobre paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.
  7. Per farcir els bunyols, emplenarem una màniga pastissera amb la crema de mandarina, els punxarem i els anirem farcint.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari