Bunyols farcits de crema de mandarina
Amb el dimecres de cendra comença la Quaresma i amb ella donem inici a la temporada dels bunyols.
Bunyols de vent, de quaresma, de l’Empordà, farcits amb crema, bunyols de poma… tots boníssims i molt llaminers, ja sigui per esmorzar amb un cafè amb llet o bé per postres acompanyats d’una garnatxa de l’Empordà.
Aquesta vegada, per donar el tret de sortida a la temporda, he fet uns bunyols farcits de crema de mandarina; uns bunyols dolços però amb el punt cítric de la mandarina que han volat en un tres i no res!
Ingredients per a 6 persones
100 g de mantega
125 g de farina
4 ous petits
250 ml d’aigua o llet
Sal
Sucre o sucre llustre per decorar
Oli d’oliva suau
Elaboració
- En un cassó posarem l’aigua (es pot substituir per llet), la mantega a trossos i un pessic de sal. Ho escalfarem i anirem remenant fins que la mantega es desfaci. És important que la mantega es desfaci abans no bulli l’aigua, d’aquesta manera quedarà completament integrada.
- En el moment que arrenqui el bull hi tirarem la farina tamisada tota de cop i ho remenarem enèrgicament. Ha de quedar una pasta unida i compacta que es desenganxi de les parets.
- Ho retirarem del foc i hi afegirem els ous d’un en un, remenant bé cada vegada fins que l’ou quedi ben integrat a la massa. La pasta ha de quedar de tal manera que al agafar-la amb una cullera, li costi de baixar.
- Escalfarem una paella amb força oli. L’oli no ha d’estar massa calent, i anirem formant boletes amb dues culleres i les anirem tirant a la paella.
- La cocció dels bunyols és lenta i ja veureu com ells mateixos es van tombant.
- Un cops els tinguem ben rossos els deixarem sobre paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.
- Per farcir els bunyols, emplenarem una màniga pastissera amb la crema de mandarina, els punxarem i els anirem farcint.