Bunyols de l'Empordà o Brunyols - Pa amb vi i sucre
Un dels dolços més típics d’aquestes dates son els bunyols de l’Empordà, coneguts també com a Brunyols. El bunyols de l’Empordà no son més que una massa de brioix fermentada, fregida i ensucrada. Però, compte! No els hem de confondre amb els bunyols de vent, ja que aquests últims es fan amb pasta choux, al fregir-los s’inflen, donen la volta sobre si mateixos i queden buits per dins, cosa que permet farcir-los de crema, per exemple. Però tornant als bunyols de l’Empordà, tot i que ja tinc publicada una altra recepta que podeu veure aquí n’he fet una altra versió, on he fet una petita variació dels ingredients, afegint aigua de flor de taronger i garnatxa de l’Empordà.
bunyols de l'empordà, bunyols, brunyols
17362
post-template-default,single,single-post,postid-17362,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bunyols de l’Empordà o Brunyols

Un dels dolços més típics d’aquestes dates son els bunyols de l’Empordà, coneguts també com a Brunyols. El bunyols de l’Empordà no son més que una massa de brioix fermentada, fregida i ensucrada. Però, compte! No els hem de confondre amb els bunyols de vent, ja que aquests últims es fan amb pasta choux, al fregir-los s’inflen, donen la volta sobre si mateixos i queden buits per dins, cosa que permet farcir-los de crema, per exemple.

Però tornant als bunyols de l’Empordà, tot i que ja tinc publicada una altra recepta que podeu veure aquí n’he fet una altra versió, on he fet una petita variació dels ingredients, afegint aigua de flor de taronger i garnatxa de l’Empordà.

Ingredients

½ kg de farina de força

3 ous

100 g de sucre

25 grs de llevat fresc

125 ml de llet

35 ml de garnatxa

30 ml d’aigua de flor d taronger

5 grs de sal

50 grs de llard

20 grs de matafaluga

Ratlladura de pell de llimona

Oli de girasol

Sucre per arrebossar

Elaboració

  1. Per començar, al bol de la Kitchen Aid posarem la farina, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona, el llard, els ous i el llevat esmicolat.
  2. Posarem l’accesori ganxo i ho amassarem a velocitat baixa.
  3. Infusionarem la llet amb la matafaluga i l’anirem afegint mentre es va amassant. La llet la podeu colar o no; jo no l’he colat perquè m’agrada trobar les llavors de matafaluga.
  4. Afegirem també la garnatxa i l’aigua de flor de taronger i seguirem amassant.
  5. Un cop tinguem una massa fina i que es desenganxi de les parets del bol, la traurem i la deixarem reposar en un bol untat amb oli i tapada amb un drap durant 2 hores.
  6. Passat el temps de fermentació, l’amassarem una mica amb les mans per fer-la baixar. Farem tires de brioix i tallarem porcions de la mateixa mida, més o menys de 25 grams.
  7. Aquestes porcions les arrodonirem amb la mà fent pressió sobre el taulell. Han de quedar compactes.
  8. Seguidament les posarem en una safata deixant separació entre elles, doncs hauran de doblar el volum. Ho deixarem llevar 1 h i ½ aproximadament.
  9. Just al moment de fregir-los, farem un forat al mig amb el dit i els fregirem en una paella amb oli de girasol ben calent.
  10. Els deixarem escórrer per tal que deixin anar l’excés d’oli, i quan encara siguin una mica calents els arrebossarem amb sucre.

 

Etiquetes:
1Comentari
  • Oceane
    Publicat el 08:05h, 22 març Respon

    Què monos!! què bons els bunyols!! nyam nyammm

Publicar un comentari