Calamarsets farcits
Avui us presento un plat mariner de sempre molt complert, mar i muntanya, una combinació de peix i carn exquisida.
Un plat que us pot anar bé per qualsevol ocasió especial!
Ingredients per a 4 persones
12 calamarsets
400 g de carn picada de porc
1 ou
3 cebes
3 tomàquets madurs
2 grans d’all
Julivert
Brandy
Fumet de peix
Oli
1 grapadet d’ametlles torrades
2 carquinyolis
50 g de xocolata a la predra
Sal
Pebre
Elaboració
- Es netegen els calamarsets vigilant de treure tota la sorra que hi pugui haver i es giren.
- Es piquen ben petits els tentacles i les aletes.
- En un bol es barreja la carn picada de porc amb els tentacles i aletes, l’ou, un parell d’alls picat, i el julivert trinxat. Ho salpebrem.
- Es farceixen els calamarsets amb aquesta barreja i es tanquen amb un escuradents.
- Seguidament en una cassola amb un raig d’oli, s’enrosseixen lleugerament i es reserven.
- En la mateixa cassola sofregirem les cebes. Quan estiguin ben confitades, hi afegirem els tomàquets pelats i sense llavors. Deixe-ho coure una estona i afegiu-hi mig gotet de brandy. Deixeu evaporar l’alcohol. Un cop tenim el sofregit fet, el retirarem de la cassola i el triturarem amb el túrmix.
- Un cop tenim el sofregit fet, el retitarem de la cassola i el triturarem amb el túrmix. Seguidament el tornarem a posar a la cassola, hi posarem els calamarsets per sobre i hi afegirem una mica de fumet de peix. Ho deixarem coure tapat a foc lent uns 20 minuts.
- Mentres farem la picada amb les ametlles torrades i els carquinyolis, i ratllarem la xocolata a la pedra.
- Uns minuts abans que acabi la cocció dels calamars hi afegirem la picada, la xocolata ratllada i una mica de julivert picat.
- És millor preparar-ho amb un dia d’antel.lació, ja que és més bo si es deixa reposar.