Calamarsets farcits - Pa amb vi i sucre
Avui us presento un plat mariner de sempre molt complert, mar i muntanya, una combinació de peix i carn exquisida. Un plat que us pot anar bé per qualsevol ocasió especial!
15895
post-template-default,single,single-post,postid-15895,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Calamarsets farcits

Avui us presento un plat mariner de sempre molt complert, mar i muntanya, una combinació de peix i carn exquisida.

Un plat que us pot anar bé per qualsevol ocasió especial!

 

Ingredients per a 4 persones

12 calamarsets

400 g de carn picada de porc

1 ou

3 cebes

3 tomàquets madurs

2 grans d’all

Julivert

Brandy

Fumet de peix

Oli

1 grapadet d’ametlles torrades

2 carquinyolis

50 g de xocolata a la predra

Sal

Pebre

Elaboració

  1. Es netegen els calamarsets vigilant de treure tota la sorra que hi pugui haver i es giren.
  2. Es piquen ben petits els tentacles i les aletes.
  3. En un bol es barreja la carn picada de porc amb els tentacles i aletes, l’ou, un parell d’alls picat, i el julivert trinxat. Ho salpebrem.
  4. Es farceixen els calamarsets amb aquesta barreja i es tanquen amb un escuradents.
  5. Seguidament en una cassola amb un raig d’oli, s’enrosseixen lleugerament i es reserven.
  6. En la mateixa cassola sofregirem les cebes. Quan estiguin ben confitades, hi afegirem els tomàquets pelats i sense llavors. Deixe-ho coure una estona i afegiu-hi mig gotet de brandy. Deixeu evaporar l’alcohol. Un cop tenim el sofregit fet, el retirarem de la cassola i el triturarem amb el túrmix.
  7. Un cop tenim el sofregit fet, el retitarem de la cassola i el triturarem amb el túrmix. Seguidament el tornarem a posar a la cassola, hi posarem els calamarsets per sobre i hi afegirem una mica de fumet de peix. Ho deixarem coure tapat a foc lent uns 20 minuts.
  8. Mentres farem la picada amb les ametlles torrades i els carquinyolis, i ratllarem la xocolata a la pedra.
  9. Uns minuts abans que acabi la cocció dels calamars hi afegirem la picada, la xocolata ratllada i una mica de julivert picat.
  10. És millor preparar-ho amb un dia d’antel.lació, ja que és més bo si es deixa reposar.
Etiquetes:

Publicar un comentari