Canelons de galta de porc i foie
S’acosten els Reis, la nit més màgica de l’any. El dia 6, després de veure què ens han deixat, toca celebrar-ho amb un bon àpat. Us proposo una recepta diferent de canelons, fets només amb galtes de porc i foie.
Com sabeu, és un plat que porta feina, i que s’ha de començar a preparar mínim un dia abans, per tant, val la pena fer-ne quantitat i congelar-ne uns quants. El dia que els volgueu fer servir, només haureu de preparar la beixamel!
Ingredients per a 24 canelons
6 galtes de porc
2 cebes
2 tomàquets
2 pastanagues
3 grans d’all
Oli
Pebre negre
150 ml de Pedro Ximenez
Aigua
100 g de foie micuit
2 llesques de pa
Llet
Plaques de caneló
Formatge parmesà
Mantega
Per la beixamel:
1 l de llet
100 g de mantega
80 g de farina
Sal
Nou moscada
Elaboració
- Per començar salpebrarem les galtes, i les enrossirem en una cassola amb un raig d’oli.
- Un cop tinguem les galtes ben rosses, les treurem de la cassola i les reservarem.
- Sofregirem la ceba tallada a la juliana. Un cop tinguem la ceba gairebé cuita, hi afegirem la pastanaga i la deixarem coure uns 10 minuts, seguidament hi afegirem els tomaquets tallats a quarts i els tres grans d’all sense pelar. Ho deixarem coure tot junt a foc molt baix fins que sigui ben daurat.
- Tornarem a posar les galtes a la cassola, afegirem el Pedro Ximenez i ho deixarem reduir. Seguidament ho cobrirem amb aigua i ho deixarem coure tapat 2 hores aproximadament.
- Per fer els canelons, esperarem a que la carn sigui freda; desossarem les galtes i les triturarem amb la picadora, juntament amb les verdures.
- Hi afegirem la molla de dues llesques de pa sucades amb llet i ho barrejarem amb la carn.
- Hi incorporarem el foie tallat a daus i ho barrejarem amb el tall.
- Bullirem la pasta seguint les indicacions del fabricant, les posarem sobre un drap de cotó i anirem farcint els canelons amb una màniga pastissera.
- Per fer la beixamel, en un cassó desfarem la mantega, hi afegirem la farina i la deixarem coure un parell de minuts, després hi anirem afegint la llet calenta en dos o tres cops, remenant bé perquè no es formin grumolls, un cop bulli, hi posarem un polsim de sal i una mica de nou moscada, ho deixarem coure un parell de minuts més.
- En una safata per anar al forn, col.locarem els canelons, els cobrirem amb la beixamel, el formatge parmesà ratllat i uns dauets de mantega. Amb aquestes quantitats sortiran aproximadament 24 canelons.
- Ho gratinem a la vegada que ho escalfem.
MONTSE
Publicat el 11:48h, 22 setembreMOLT BO
Sònia Berengueras
Publicat el 21:39h, 29 setembreSi que ho és. Els canelons porten una mica de feina, però val la pena fer-los a casa. I les galtes de porc son tan meloses!!!
Sònia Berengueras
Publicat el 21:52h, 04 octubreGràcies Montse!