Cinnamon rolls o rotlles de canyella
Una de les coses que he fet aquest confinament ha estat revisar receptes que ja tenia publicades per intentar millorar-les tant a nivell culinari com fotogràfic. Una de les receptes, és la dels Cinnamon Rolls que vaig publicar el 2015.
Ja sabeu que les masses brioixades són les meves preferides; i els cinnamon rolls tenen quelcom d’especial que els fa addictius.
Amb aquesta recepta, he aconseguit uns cinnamon rolls infinitament millors i molt més esponjosos.
Recordar-vos que com totes les masses de brioix, els cinnamon rolls volen el seu temps, doncs hi ha vàries fermentacions; per tant, si us decidiu a fer-los planifiqueu-vos bé i no aneu amb presses.
Safata de forn Staub de Zwilling Henckel.
Ingredients
500 g de farina panificable
200 ml de llet
50 g de sucre
40 g de mantega
1 ou
15 g de llevat fresc
8 g de sal
Per el farcit
180 g de sucre morè
50 g de mantega
Canyella en pols
Per decorar
1 ou batut amb un pessic de sal
Per el glassejat
150 g de sucre llustre
75 ml d’aigua
Elaboració
- Posem la llet, la mantega, el sucre i la sal en un cassó a foc lent fins que la mantega es desfaci. Reservem.
- Al bol de la Kitchen Aid posem la farina amb el llevat desmenussat i hi afegim la barreja anterior. Amassem amb l’accessori ganxo.
- Afegim l’ou i seguim amassant fins que la massa sigui fina i elàstica.
- La posem en un bol untat amb una mica d’oli, la tapem amb un drap i la deixem fermentar fins que dobli el volum.
- Preparem el farcit barrejant el sucre morè amb la mantega pomada i un parell de culleradetes de canyella. Reservem.
- Un cop la massa hagi duplicat el seu volum, l’aboquem sobre el marbre de la cuina, i l’estirem amb el corró fins aconseguir un rectangle de 30cm x 40cm.
- Amb una espàtula escampem el farcit deixant un marge a una de les vores més llargues per tal de tancar el rotlle.
- Enrotllem la massa per el costat més llarg, pintem amb una mica d’aigua la vora que hem deixat lliure i tanquem el rotlle.
- Tallem el rotlle en porcions entre 2 i 4 cm, segons el gruix que vulguem fer els cinnamons. En aquest cas jo els he fet de 4 cm. Per tal de tallar-los i que no s’aixafin; he fet servir fil dental; d’aquesta manera no perden la forma.
- Greixem una safata de forn amb una mica de mantega i col.loquem els cinnamons deixant una mica d’espai entre ells; doncs hauran de tornar a fermentar; i un cop al forn també creixeran.
- Tapem la safata amb un drap de cotó i deixem que llevin fins gairebé duplicar el volum.
- Preescalfem el forn a 180º.
- Un cop hagin llevat, els pintem amb ou batut amb un pessic de sal i enfornem durant uns 18 o 20 minuts, fins que veiem que agafen un color daurat.
- Els treiem del forn i els deixem refredar.
- Si voleu per decorar els cinnamons podeu preparar un glassejat barrejant el sucre llustre amb l’aigua que haureu de posar un cop s’hagin refredat.