Cinnamon rolls o rotlles de canyella - Pa amb vi i sucre
Una de les coses que he fet aquest confinament ha estat revisar receptes que ja tenia publicades per intentar millorar-les tant a nivell culinari com fotogràfic. Una de les receptes, és la dels Cinnamon Rolls que vaig publicar el 2015. Ja sabeu que les masses brioixades són les meves preferides; i els cinnamon rolls tenen quelcom d’especial que els fa addictius. Amb aquesta recepta, he aconseguit uns cinnamon rolls infinitament millors i molt més esponjosos. Recordar-vos que com totes les masses de brioix, els cinnamon rolls volen el seu temps, doncs hi ha vàries fermentacions; per tant, si us decidiu a fer-los planifiqueu-vos bé i no aneu amb presses. Safata de forn Staub de Zwilling Henckel.
cinnamon rolls, canyella
17997
post-template-default,single,single-post,postid-17997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Cinnamon rolls o rotlles de canyella

Una de les coses que he fet aquest confinament ha estat revisar receptes que ja tenia publicades per intentar millorar-les tant a nivell culinari com fotogràfic. Una de les receptes, és la dels Cinnamon Rolls que vaig publicar el 2015.

Ja sabeu que les masses brioixades són les meves preferides; i els cinnamon rolls tenen quelcom d’especial que els fa addictius.

Amb aquesta recepta, he aconseguit uns cinnamon rolls infinitament millors i molt més esponjosos.

Recordar-vos que com totes les masses de brioix, els cinnamon rolls volen el seu temps, doncs hi ha vàries fermentacions; per tant, si us decidiu a fer-los planifiqueu-vos bé i no aneu amb presses.

Safata de forn Staub de Zwilling Henckel.

Ingredients

500 g de farina panificable

200 ml de llet

50 g de sucre

40 g de mantega

1 ou

15 g de llevat fresc

8 g de sal

Per el farcit

180 g de sucre morè

50 g de mantega

Canyella en pols

Per decorar

1 ou batut amb un pessic de sal

Per el glassejat

150 g de sucre llustre

75 ml d’aigua

Elaboració

  1. Posem la llet, la mantega, el sucre i la sal en un cassó a foc lent fins que la mantega es desfaci. Reservem.
  2. Al bol de la Kitchen Aid posem la farina amb el llevat desmenussat i hi afegim la barreja anterior. Amassem amb l’accessori ganxo.
  3. Afegim l’ou i seguim amassant fins que la massa sigui fina i elàstica.
  4. La posem en un bol untat amb una mica d’oli, la tapem amb un drap i la deixem fermentar fins que dobli el volum.
  5. Preparem el farcit barrejant el sucre morè amb la mantega pomada i un parell de culleradetes de canyella. Reservem.
  6. Un cop la massa hagi duplicat el seu volum, l’aboquem sobre el marbre de la cuina, i l’estirem amb el corró fins aconseguir un rectangle de 30cm x 40cm.
  7. Amb una espàtula escampem el farcit deixant un marge a una de les vores més llargues per tal de tancar el rotlle.
  8. Enrotllem la massa per el costat més llarg, pintem amb una mica d’aigua la vora que hem deixat lliure i tanquem el rotlle.
  9. Tallem el rotlle en porcions entre 2 i 4 cm, segons el gruix que vulguem fer els cinnamons. En aquest cas jo els he fet de 4 cm. Per tal de tallar-los i que no s’aixafin; he fet servir fil dental; d’aquesta manera no perden la forma.
  10. Greixem una safata de forn amb una mica de mantega i col.loquem els cinnamons deixant una mica d’espai entre ells; doncs hauran de tornar a fermentar; i un cop al forn també creixeran.
  11. Tapem la safata amb un drap de cotó i deixem que llevin fins gairebé duplicar el volum.
  12. Preescalfem el forn a 180º.
  13. Un cop hagin llevat, els pintem amb ou batut amb un pessic de sal i enfornem durant uns 18 o 20 minuts, fins que veiem que agafen un color daurat.
  14. Els treiem del forn i els deixem refredar.
  15. Si voleu per decorar els cinnamons podeu preparar un glassejat barrejant el sucre llustre amb l’aigua que haureu de posar un cop s’hagin refredat.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari