Cinnamon rolls - Pa amb vi i sucre
Últimament m’està donant per mirar receptes de pa i bolleria; fa uns dies, vaig ensopegar amb la recepta de cinnamon rolls de l’Iban Yarza, uns dolços típics del nord d’Europa, i no em va semblar gens complicat, de fet, l’únic que cal és una mica de paciència per esperar a que la massa fermenti, pel que mentres, es pot aprofitar el temps fent altres coses. Qui vol berenar?
15750
post-template-default,single,single-post,postid-15750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Cinnamon rolls

Últimament m’està donant per mirar receptes de pa i bolleria; fa uns dies, vaig ensopegar amb la recepta de cinnamon rolls de l’Iban Yarza, uns dolços típics del nord d’Europa, i no em va semblar gens complicat, de fet, l’únic que cal és una mica de paciència per esperar a que la massa fermenti, pel que mentres, es pot aprofitar el temps fent altres coses.

Qui vol berenar?

Ingredients per 6 persones

390 g de farina de força

210 g de llet

75 g de mantega

75 g de sucre

4 g de sal

12 g de llevat fresc

1 cullerada de postres de canyella

Per al farcit

60 g de mantega

60 g de sucrè morè

40 g d’ametlla molta

1 cullerada de postres de canyella

Per decorar

1 ou

Sal

Sucre morè

Cinnamon rolls destacada

Elaboració

  1. En un cassó desfem la mantega amb la llet calenta; seguidament hi diluïm el llevat.
  2. Hi afegim el 80% de la farina i ho remenen durant una estona; llavors hi agefim la resta de la farina en la qual hi haurem barrejat el sucre, la sal i la canyella.
  3. Ho amassem fins que es desenganxi de les parets del bol o bé de la taula. En fem una bola i ho deixem fermentar fins que dobli el volum dins un bol tapat amb un drap de cotó.
  4. Seguidament estirem la massa amb un corró fent una forma rectangular de 30 x 40 cm aproximadament i ½ cm de gruix.
  5. Per fer el farcit, barrejarem la mantega a punt de pomada amb el sucre morè, l’ametlla molta i la canyella. Amb una espàtula ho escamparem bé per la massa deixant uns 2 cm de marge en un costat sense aquest farcit per tal de segellar-ho bé.
  6. Ho enrotllarem com si féssim un braç de gitano i amb un ganivet tallarem porcions d’uns 2 cm d’ampla.
  7. Ho deixarem fermentar fins que dobli el volum, ho pintarem amb ou batut amb sal i hi escamparem una mica de sucrè morè.
  8. Ho posarem al forn preescalfat a 175º durant uns 15 minuts.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari