Cinnamon rolls
Últimament m’està donant per mirar receptes de pa i bolleria; fa uns dies, vaig ensopegar amb la recepta de cinnamon rolls de l’Iban Yarza, uns dolços típics del nord d’Europa, i no em va semblar gens complicat, de fet, l’únic que cal és una mica de paciència per esperar a que la massa fermenti, pel que mentres, es pot aprofitar el temps fent altres coses.
Qui vol berenar?
Ingredients per 6 persones
390 g de farina de força
210 g de llet
75 g de mantega
75 g de sucre
4 g de sal
12 g de llevat fresc
1 cullerada de postres de canyella
Per al farcit
60 g de mantega
60 g de sucrè morè
40 g d’ametlla molta
1 cullerada de postres de canyella
Per decorar
1 ou
Sal
Sucre morè
Elaboració
- En un cassó desfem la mantega amb la llet calenta; seguidament hi diluïm el llevat.
- Hi afegim el 80% de la farina i ho remenen durant una estona; llavors hi agefim la resta de la farina en la qual hi haurem barrejat el sucre, la sal i la canyella.
- Ho amassem fins que es desenganxi de les parets del bol o bé de la taula. En fem una bola i ho deixem fermentar fins que dobli el volum dins un bol tapat amb un drap de cotó.
- Seguidament estirem la massa amb un corró fent una forma rectangular de 30 x 40 cm aproximadament i ½ cm de gruix.
- Per fer el farcit, barrejarem la mantega a punt de pomada amb el sucre morè, l’ametlla molta i la canyella. Amb una espàtula ho escamparem bé per la massa deixant uns 2 cm de marge en un costat sense aquest farcit per tal de segellar-ho bé.
- Ho enrotllarem com si féssim un braç de gitano i amb un ganivet tallarem porcions d’uns 2 cm d’ampla.
- Ho deixarem fermentar fins que dobli el volum, ho pintarem amb ou batut amb sal i hi escamparem una mica de sucrè morè.
- Ho posarem al forn preescalfat a 175º durant uns 15 minuts.