Coca de ceps, foie i figues
Encara em queden un parell de dies de vacances i havia de cremar els últims cartutxos, pel que ahir vam decidir anar a caçar algun bolet per la zona del Ripollès. Vam poder gaudir d’uns paisatges preciosos, i després d’una bona estona de caminar… la recompensa!!!
Si fa unes setmanes publicava una pizza amb rossinyols, avui us porto una coca amb ceps i foie, vaja… un pecat!!!
Ingredients per a 4 persones
1 làmina de pasta de full
Ceps
Mesclum
Figues
Pinyons
Foie micuit
Oli
Vinagre de cava
Sal maldon
Elaboració
- Començarem preparant les coques amb la pasta de full. Agafarem la làmina i les tallarem a la mida que volguem; jo he fet rectangles de 16×6. Les punxarem amb un forquilla i les col.locarem sobre paper de forn; a sobre hi posarem un altre paper de forn i un pes a sobre per evitar que pugin. Ho enfornarem a 180º uns 10 minuts i les reservarem.
- Netejarem els ceps amb un paper de cuina humit o bé un drap. Si ténen esponja, la traurem. Tallarem a trossos els ceps i els saltajarem amb molt poc oli.
- Agafarem el mesclum i l’amanirem amb una mica d’oli i el vinagre de cava.
- Per emplatar la coca; agafarem la base de pasta de full, hi col.locarem el mesclum, els ceps saltejats, uns pinyons, uns grills de figues i uns trossets o encenalls de foie micuit. Per acabar hi posarem una mica de sal maldon.