Coca de crema - Pa amb vi i sucre
Acabem el mes de Juny amb una altra revetlla, la de Sant Pere. Si per Sant Joan vaig fer la coca de fruita confitada, avui tocava fer la de crema. Com a base pel brioix farem servir la mateixa recepta que la de la coca de Sant Joan, i la guarnirem amb crema pastissera que haurem fet el dia abans, pinyons i sucre. Mireu quina pinta! Felicitats a tots els Peres i bona revetlla a tothom!
15829
post-template-default,single,single-post,postid-15829,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de crema

Acabem el mes de Juny amb una altra revetlla, la de Sant Pere.

Si per Sant Joan vaig fer la coca de fruita confitada, avui tocava fer la de crema.

Com a base pel brioix farem servir la mateixa recepta que la de la coca de Sant Joan, i la guarnirem amb crema pastissera que haurem fet el dia abans, pinyons i sucre.

Mireu quina pinta!

Felicitats a tots els Peres i bona revetlla a tothom!

Coca de crema destacada

Ingredients per a 3 coques

500 g de farina de força

10 g de sal

100 g de sucre

150 g d’ou (3 ous)

100 g de mantega

35 g de llevat de forner

120 – 130 ml d’aigua

Ratlladura de llimona

½ culleradeta de canyella en pols

Per decorar les coques

Crema pastissera

Pinyons

Sucre

 

Elaboració

  1. En un bol començarem a pastar tots els ingredients excepte la mantega i el llevat. D’aigua en reservarem una mica per més endavant.
  2. La mantega l’heu de tenir tallada a dauets i dins la nevera.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem la mantega freda i ho continuarem treballant fins que s’hagi integrat a la massa. Aquest és un pas una mica complicat, sobretot si es fa a mà. En aquest pas es poden anar intercalant estones de repòs, per tal que la massa es relaxi.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tota la mantega hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les nostres mans i de la taula de treball.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  6. Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 350 g, en farem boles i les posarem en una safata sobre paper de forn. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
  7. Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i amb l’ajuda d’un corró les estirarem fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm. Les pintarem amb un ou batut amb sal les deixarem fermentar uns 90 minuts en un lloc càlid i resguardat de corrents d’aire (per exemple dins el forn)
  8. Un cop hagin fermentat les decorarem amb la crema pastissera, uns pinyons i sucre.
  9. Preescalfarem el forn a 190º.
  10. Ho enfornarem uns 17 minuts aproximadament.

Publicar un comentari