Coca de llardons - Pa amb vi i sucre
Aquests dies tots els blogaires de cuina van penjant les receptes de la coca de Sant Joan, les més típiques, la de fruita i la de crema que aquest any tampoc faltaran a casa; però avui he volgut probar de fer la coca de llardons, i enlloc de fer-la amb pasta de full, l’he fet amb massa de briox, i aquest ha estat el resultat… Que tingueu una bona revetlla!
15762
post-template-default,single,single-post,postid-15762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de llardons

Aquests dies tots els blogaires de cuina van penjant les receptes de la coca de Sant Joan, les més típiques, la de fruita i la de crema que aquest any tampoc faltaran a casa; però avui he volgut probar de fer la coca de llardons, i enlloc de fer-la amb pasta de full, l’he fet amb massa de briox, i aquest ha estat el resultat…

Que tingueu una bona revetlla!

Coca de llardons destacada

Ingredients per a 3 coques

500 g de farina de força

5 g de sal

100 g de sucre

150 g d’ou (3 ous)

100 g de llard

200 g de llardons picats

35 g de llevat de forner

120 – 130 ml d’aigua

3 culleradetes de matafaluga

Per decorar la coca

Pinyons

Sucre

1 ou batut

 

Elaboració

  1. En un bol començarem a pastar la farina, el sucre, la sal, els ous i l’aigua (reserveu-ne una mica per el final)
  2. El llard el posarem en un cassó al foc i deixarem que es desfaci.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem el llard desfet mica en mica i continuarem treballant fins que s’hagi integrat a la massa.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tot el llard hi afegirem els llardons i la matafaluga, ho continuarem amassant i finalment hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les nostres mans i de la taula de treball.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  6. Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 350 g, en farem boles i les posarem en una safata sobre paper de forn. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
  7. Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i amb l’ajuda d’un corró les estirarem fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm. Les pintarem amb un ou batut amb sal i les decorarem amb pinyons i sucre.
  8. La deixarem fermentar fins que hagi doblat el seu volum, uns 90 minuts aproximadament en un lloc càlid i resguardat de corrents d’aire (per exemple dins el forn)
  9. Preescalfarem el forn a 180º.
  10. Ho enfornarem uns 15 minuts aproximadament.
Etiquetes:
1Comentari
  • MONTSE
    Publicat el 12:42h, 30 maig Respon

    HOLA !, NOMÉS SURT FINS EL PUNT 5. UNA VEGADA HA REPOSAT QUE S’HAURA DE FER ? QUANT TEMPS HAURÀ D’ESTAR AL FORN I A QUINA TEMPERATURA ? GRACIES

Publicar un comentari