Coca de llavaneras - Pa amb vi i sucre
Ja ens trobem a meitat de setmana i a punt d’acabar un altre mes. He pensat que per fer més suportable l’espera del cap de setmana o de les tan desitjades i merescudes vacances, podia compartir amb vosaltres una recepta dolça. Així doncs, aquí teniu la recepta de la coca de Llavaneres. La vaig fer la setmana passada per cel.lebrar el sant de la meva mare, i no en va quedar ni un bocí! És més, ja m’han demanat que en torni a fer…
15820
post-template-default,single,single-post,postid-15820,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de llavaneras

Ja ens trobem a meitat de setmana i a punt d’acabar un altre mes.

He pensat que per fer més suportable l’espera del cap de setmana o de les tan desitjades i merescudes vacances, podia compartir amb vosaltres una recepta dolça.

Així doncs, aquí teniu la recepta de la coca de Llavaneres.

La vaig fer la setmana passada per cel.lebrar el sant de la meva mare, i no en va quedar ni un bocí! És més, ja m’han demanat que en torni a fer…

Coca de llavaneras destacada-3

Ingredients per a 4 persones

2 paquets de pasta de full

100 g de sucre

75 g d’ametlla en pols

100 g de clares d’ou

Ratlladura de llimona

½ l Crema pastissera

Pinyons

 

Elaboració

  1. Començarem preparant la crema pastissera. Us aconsello fer-la el dia abans. Recordeu que la podeu aromatitzar amb llimona, canyella, vainilla… Per aquesta recepta jo la vaig aromatizar amb pell de llimona i vainilla.
  2. Preescalfem el forn a 200ª
  3. Agafem les làmines de pasta de full i amb un corró les estirem una mica. N’agafem una i la col.loquem en una safata per anar al forn sobre paper sulfuritzat. Punxem la pasta amb una forquilla per evitar que pugi.
  4. Tot seguit preparem el massapà amb l’ametlla en pols amb 75 g de sucre, una mica de ratlladura de llimona i 50 g de clara d’ou (podeu fer servir les que us hauran sobrat de preparar la crema pastissera)
  5. Seguidament, escampem la crema pastissera sobre la làmina de pasta de full, deixant un marge a les vores d’1’5 cm. Aquest espai que hem deixat, el mullarem una mica amb aigua. Això ens ajudarà a tancar la coca.
  6. Ho tapem amb l’altra làmina de pasta de full que també haurem punxat amb una forquilla. Ara heu de tancar la coca pressionant les vores per tal que la crema no s’escapi.
  7. Tot seguit, amb una espátula escamparem el massapà per sobre.
  8. Agafarem la resta de clares que ens hauran sobrat, les batrem a punt de neu i ho escamparem sobre el massapà.
  9. Finalment, hi posarem uns quants pinyons i més sucre per sobre.
  10. Ho enfornarem a 200º uns 20 minuts aproximadament.
Etiquetes:

Publicar un comentari