Coca de Sant Joan - Pa amb vi i sucre
Nit de Sant Joan, la nit més curta de l’any on no pot faltar a taula la Coca de Sant Joan i el cava. Les coques més típiques com ja sabeu són la de fruita confitada, la de crema i la de llardons, tot i que avui en dia també se’n fan de farcides de nata, crema, trufa…. Aquí us deixo les que he fet jo, la de fruita confitada, la de taronja amb xocolata i unes coques individuals de dàtils amb ametlla i de festucs amb coco! Bona revetlla a tothom!
15827
post-template-default,single,single-post,postid-15827,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de Sant Joan

Nit de Sant Joan, la nit més curta de l’any on no pot faltar a taula la Coca de Sant Joan i el cava.

Les coques més típiques com ja sabeu són la de fruita confitada, la de crema i la de llardons, tot i que avui en dia també se’n fan de farcides de nata, crema, trufa….

Aquí us deixo les que he fet jo, la de fruita confitada, la de taronja amb xocolata i unes coques individuals de dàtils amb ametlla i de festucs amb coco!

Bona revetlla a tothom!

Coca de Sant Joan destacada

Ingredients per a 3 coques

500 g de farina de força

10 g de sal

100 g de sucre

150 g d’ou (3 ous)

100 g de mantega

35 g de llevat de forner

120 – 130 ml d’aigua

Ratlladura de llimona

½ culleradeta de canyella en pols

Per decorar les coques

Fruita confitada

Perles de xocolata

Pinyons

Festucs

Dàtils

Ametlla en granet

Coco ratllat

Sucre

 

 

Elaboració

  1. En un bol començarem a pastar tots els ingredients excepte la mantega i el llevat. D’aigua en reservarem una mica per més endavant.
  2. La mantega l’heu de tenir tallada a dauets i dins la nevera.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients pastats hi afegirem la mantega freda i ho continuarem treballant fins que s’hagi integrat a la massa. Aquest és un pas una mica complicat, sobretot si es fa a mà. En aquest pas es poden anar intercalant estones de repòs, per tal que la massa es relaxi.
  4. Un cop la massa hagi absorbit tota la mantega hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les nostres mans i de la taula de treball.
  5. En formarem una bola i la guardarem en un bol untat amb una mica d’oli i tapat amb paper film durant 1 hora a la nevera.
  6. Seguidament, dividirem la massa en porcions d’uns 350 g, en farem boles i les posarem en una safata sobre paper de forn. Ho guardarem a la nevera durant 30 minuts.
  7. Passats els 30 minuts les treurem de la nevera i amb l’ajuda d’un corró les estirarem fins que tinguem un gruix d’1cm o d’1’5cm. Les pintarem amb un ou batut amb sal i les decorarem.
  8. Per la de fruita confitada, posarem la fruita confitada i ho deixarem fermentar. Un cop fermentada, hi posarem pinyons i sucre.
  9. Per la de taronja i xocolata, posarem dauets de taronja confitada i perles de xocolata, i ho deixarem fermentar. Un cop fermentat, escamparem sucre per sobre.
  10. Per la de dàtils i ametlla, posarem dauets de dátil i ho deixarem fermentar. Un cop fermentat, hi posarem ametlla en granet i sucre.
  11. Per la de festucs i coco, un cop fermentada la coca hi espolsarem festucs picats i sucre. El coco l’espolsarem un cop estigui cuita.
  12. Totes les coques les deixarem fermentar 90 minuts en un lloc càlid i resguardat de corrents d’aire (per exemple dins el forn)
  13. Preescalfarem el forn a 190º.
  14. Ho enfornarem uns 17 minuts aproximadament.
Etiquetes:

Publicar un comentari