Coca de vidre
Només han passat uns dies des que vaig fer la coca de forner, i ja tornava a tenir ganes de menjar coca!
Avui, com que no tenia massa temps, he fet la coca de vidre, molt més fàcil de fer que la de forner i sense tanta estona de repòs.
A més, n’he fet de diferents mides; algunes de minis, doncs he pensat que per després de dinar amb una mica de moscatell o ratafia… Mmmmm!
Ingredients per a 4 persones
250 g de farina panificable
5 g de sal
5 g de sucre
15 g de llevat fresc
5 g d’oli d’oliva
100 g d’aigua
Oli per pintar les coques
Sucre
Anís
Pinyons (opcional)
Elaboració
- Començarem per amassar dins un bol la farina, la sal, el sucre, l’oli i el llevat. Després hi anirem tirant l’aigua. L’aigua l’anirem afegint mica en mica conforme la farina la vagi absorbint. Continuarem amassant fins que tinguem una massa homogènia i elástica.
- Un cop fet aquest pas, posarem la massa en un bol una mica enfarinat, el taparem amb un drap i ho deixarem reposar durant 10 minuts.
- Passats aquests 10 minuts, dividirem la massa en 4 i en farem boles. Les deixarem reposar tapades 10 minuts més.
- Passat aquest temps, posarem una mica de farina sobre el marbre de la cuina i amb un corró formarem les coques amb cada una de les boles. Per estirar-les, començarem del mig cap amunt i després del mig cap avall. Han de quedar ben fines.
- Un cop fet aquest pas, les posarem sobre paper de forn i les pintarem amb oli, hi afegirem pinyons si volem i ho deixarem reposar 10 minuts més. Finalment hi espolsarem sucre i ho enfornarem a 250º fins que caramelitzin.
- Un cop ho traiem del forn, és el moment de ruixar-les amb anís per tal que sucre cristal.litzi. Les deixem refredar i ja en podrem gaudir.