Coca de vidre - Pa amb vi i sucre
Només han passat uns dies des que vaig fer la coca de forner, i ja tornava a tenir ganes de menjar coca! Avui, com que no tenia massa temps, he fet la coca de vidre, molt més fàcil de fer que la de forner i sense tanta estona de repòs. A més, n’he fet de diferents mides; algunes de minis, doncs he pensat que per després de dinar amb una mica de moscatell o ratafia… Mmmmm!
15847
post-template-default,single,single-post,postid-15847,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de vidre

Només han passat uns dies des que vaig fer la coca de forner, i ja tornava a tenir ganes de menjar coca!

Avui, com que no tenia massa temps, he fet la coca de vidre, molt més fàcil de fer que la de forner i sense tanta estona de repòs.

A més, n’he fet de diferents mides; algunes de minis, doncs he pensat que per després de dinar amb una mica de moscatell o ratafia… Mmmmm!

Coca de vidre destacadaIngredients per a 4 persones

250 g de farina panificable

5 g de sal

5 g de sucre

15 g de llevat fresc

5 g d’oli d’oliva

100 g d’aigua

Oli per pintar les coques

Sucre

Anís

Pinyons (opcional)

Elaboració

  1. Començarem per amassar dins un bol la farina, la sal, el sucre, l’oli i el llevat. Després hi anirem tirant l’aigua. L’aigua l’anirem afegint mica en mica conforme la farina la vagi absorbint. Continuarem amassant fins que tinguem una massa homogènia i elástica.
  2. Un cop fet aquest pas, posarem la massa en un bol una mica enfarinat, el taparem amb un drap i ho deixarem reposar durant 10 minuts.
  3. Passats aquests 10 minuts, dividirem la massa en 4 i en farem boles. Les deixarem reposar tapades 10 minuts més.
  4. Passat aquest temps, posarem una mica de farina sobre el marbre de la cuina i amb un corró formarem les coques amb cada una de les boles. Per estirar-les, començarem del mig cap amunt i després del mig cap avall. Han de quedar ben fines.
  5. Un cop fet aquest pas, les posarem sobre paper de forn i les pintarem amb oli, hi afegirem pinyons si volem i ho deixarem reposar 10 minuts més. Finalment hi espolsarem sucre i ho enfornarem a 250º fins que caramelitzin.
  6. Un cop ho traiem del forn, és el moment de ruixar-les amb anís per tal que sucre cristal.litzi. Les deixem refredar i ja en podrem gaudir.
Etiquetes:

Publicar un comentari