Coca de forner amb pinyons - Pa amb vi i sucre
Porto uns dies revisant els meus inicis al blog; i és que he pensat que podria millorar alguna de les receptes més antigues. Una de les primeres va ser la de la Coca de Forner , i d’això ja en fa 6 anys. Per fer aquesta recepta vaig seguir els consells del blog del Forner d’Alella, si no el coneixeu us el recomano; veureu que explica receptes típiques de forner i de pastisseria d’una manera molt fàcil per fer a casa. La recepta d’aquesta Coca de Forner és força similar a la primera que vaig publicar; però varia una mica l’amassat i les estones de repòs; i pel meu gust, surt molt més bona; tant que ja l’he repetit 3 vegades!
coca, pinyons
17906
post-template-default,single,single-post,postid-17906,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de forner amb pinyons

Porto uns dies revisant els meus inicis al blog; i és que he pensat que podria millorar alguna de les receptes més antigues. Una de les primeres va ser la de la Coca de Forner , i d’això ja en fa 6 anys.

Per fer aquesta recepta vaig seguir els consells del blog del Forner d’Alella, si no el coneixeu us el recomano; veureu que explica receptes típiques de forner i de pastisseria d’una manera molt fàcil per fer a casa.

La recepta d’aquesta Coca de Forner és força similar a la primera que vaig publicar; però varia una mica l’amassat i les estones de repòs; i pel meu gust, surt molt més bona; tant que ja l’he repetit 3 vegades!

Ingredients

500 g de farina panificable

10 g de sal

14 g de llevat fresc

40 ml d’oli d’oliva

280 ml d’aigua

Per decorar

OOVE

Sucre

Pinyons

Anís

 

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori ganxo, barregem la farina, la sal, l’oli i l’aigua. D’aigua en reservem una mica per quan hàgim d’afegir el llevat.
  2. Un cop tinguem la massa ben lligada, afegim el llevat desmenussat amb una mica d’aigua i tornem a amassar fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
  3. Treiem la massa del bol, en formem una bola i la deixem reposar en un bol tapada amb un drap fins que dobli el seu volum.
  4. Un cop hagi doblat el volum, la dividim en 2 parts iguals.
  5. Agafem una porció i l’aplanem una mica amb les mans, fent un rectangle i en formem un barrot.
  6. Amb les mans fem rodar el barrot sobre el taulell fins que tingui més o menys l’allargada de la safata del forn.
  7. Cobrim la safata del forn amb paper de forn, posem un barrot i el deixem reposar fins que dobli el volum. Fem el mateix amb l’altra porció de massa.
  8. Un cop els barrots hagin doblat el volum; hi posem un raig d’OOVE, i amb els dits l’anem aplanant donant forma a la coca. La ruixem amb un bon raig d’OOVE i la deixem reposar 20 minuts.
  9. Preescalfem el forn a 250º.
  10. Quan hagin passat els 20 minuts, escampem el pinyons i el sucre i l’enfornem durant 10 minuts.
  11. La treiem del forn, i en calent la ruixem amb un bon raig d’anís i la deixem refredar.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari