Coca de forner amb pinyons
Porto uns dies revisant els meus inicis al blog; i és que he pensat que podria millorar alguna de les receptes més antigues. Una de les primeres va ser la de la Coca de Forner , i d’això ja en fa 6 anys.
Per fer aquesta recepta vaig seguir els consells del blog del Forner d’Alella, si no el coneixeu us el recomano; veureu que explica receptes típiques de forner i de pastisseria d’una manera molt fàcil per fer a casa.
La recepta d’aquesta Coca de Forner és força similar a la primera que vaig publicar; però varia una mica l’amassat i les estones de repòs; i pel meu gust, surt molt més bona; tant que ja l’he repetit 3 vegades!
Ingredients
500 g de farina panificable
10 g de sal
14 g de llevat fresc
40 ml d’oli d’oliva
280 ml d’aigua
Per decorar
OOVE
Sucre
Pinyons
Anís
Elaboració
- Al bol de la Kitchen Aid, amb l’accessori ganxo, barregem la farina, la sal, l’oli i l’aigua. D’aigua en reservem una mica per quan hàgim d’afegir el llevat.
- Un cop tinguem la massa ben lligada, afegim el llevat desmenussat amb una mica d’aigua i tornem a amassar fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
- Treiem la massa del bol, en formem una bola i la deixem reposar en un bol tapada amb un drap fins que dobli el seu volum.
- Un cop hagi doblat el volum, la dividim en 2 parts iguals.
- Agafem una porció i l’aplanem una mica amb les mans, fent un rectangle i en formem un barrot.
- Amb les mans fem rodar el barrot sobre el taulell fins que tingui més o menys l’allargada de la safata del forn.
- Cobrim la safata del forn amb paper de forn, posem un barrot i el deixem reposar fins que dobli el volum. Fem el mateix amb l’altra porció de massa.
- Un cop els barrots hagin doblat el volum; hi posem un raig d’OOVE, i amb els dits l’anem aplanant donant forma a la coca. La ruixem amb un bon raig d’OOVE i la deixem reposar 20 minuts.
- Preescalfem el forn a 250º.
- Quan hagin passat els 20 minuts, escampem el pinyons i el sucre i l’enfornem durant 10 minuts.
- La treiem del forn, i en calent la ruixem amb un bon raig d’anís i la deixem refredar.