Coca de llardons
La coca de llardons és un dels dolços típics de la nostra gastronomia que tradicionalment es menja per carnestoltes; a partir del dijous gras.
És una coca molt fàcil de preparar a casa, doncs la podeu fer amb planxes de pasta de full que podeu trobar a qualsevol supermercat o gran superficie.
Personalment, quan faig una recepta m’agrada preparar-ho tot jo des de l’inici, però aquesta vegada no tenia prou temps per fer la pasta de full a casa, o sigui que he fet servir planxes fresques, i amb qüestió de 25 o 30 minuts ja tenia la coca preparada i a punt d’enfornar.
Si us agrada més, també podeu fer la coca de llardons amb massa de brioix, però aquesta ja porta més feina, i també haureu de tenir present els diferents temps de fermentació.
Sigui quina sigui la massa que trieu per fer la coca, compreu llardons de qualitat i demaneu si es possible que us els piquin ben petits; nosaltres a casa de sempre els hem comprat a Ca l’Amàlia, i son boníssims!
Ingredients
2 planxes de pasta de full fresca
200 g de llardons
Pinyons
Sucre
1 ou
Elaboració
- Preescalfeu el forn a 180º.
- Poseu un planxa de pasta de full sobre el taulell i escampeu els llardons.
- Talleu l’altra planxa per la meitat de llarg a llarg i poseu-la al damunt.
- Doblegueu els extrems de la coca cap a dins, com si fos un llibre.
- Amb l’ajuda d’un corró comenceu a estirar la massa per tal que els llardons s’integrin.
- Un cop estirada, torneu a doblegar els extrems de la massa cap a dins i feu un plec.
- Torneu a estirar amb el corró fins que quedi una massa ben primeta.
- Retalleu les vores de la coca i pinteu-la amb ou batut.
- Escampeu-hi un bon grapat de pinyons i poseu-hi força sucre.
- Enforneu-la durant uns 20 minuts aproximadament.
María
Publicat el 14:31h, 27 febrerespero que. me salga bien ya se lo diré la prosiga vez
Carme
Publicat el 23:02h, 27 febrerNo entenc massa això de posar la 2a massa, posar-la damunt, tancar….etc.
Sònia Berengueras
Publicat el 07:11h, 28 febrerBon dia Carme!
Un cop tinguis els llardons escampats, agafes la meitat de l’altra planxa i a al damunt al mig, d’aquesta manera et quedarà el marge de la dreta i l’esquerra amb llardons. Agafes aquests marges i els doblegues cap endins, de tal manera que la coca et quedarà amb una amplada i longitud de la planxa que has posat a sobre.
A partir d’aquí ja pots començar a estirar.
Mira algun vídeo de com estirar i fer plecs, segur que ho veuràs més fàcil!
Abraçada,
Sònia
Montse
Publicat el 09:45h, 10 febrerEntenc que fas servir dons una plantxa i mitja?
Sònia Berengueras
Publicat el 20:07h, 10 febrerHola Montse,
si, una i mitja!