Coca de llardons 2019 - Pa amb vi i sucre
La coca de llardons és un dels dolços típics de la nostra gastronomia que tradicionalment es menja per carnestoltes; a partir del dijous gras. És una coca molt fàcil de preparar a casa, doncs la podeu fer amb planxes de pasta de full que podeu trobar a qualsevol supermercat o gran superficie. Personalment, quan faig una recepta m’agrada preparar-ho tot jo des de l’inici, però aquesta vegada no tenia prou temps per fer la pasta de full a casa, o sigui que he fet servir planxes fresques, i amb qüestió de 25 o 30 minuts ja tenia la coca preparada i a punt d’enfornar. Si us agrada més, també podeu fer la coca de llardons amb massa de brioix, però aquesta ja porta més feina, i també haureu de tenir present els diferents temps de fermentació. Sigui quina sigui la massa que trieu per fer la coca, compreu llardons de qualitat i demaneu si es possible que us els piquin ben petits; nosaltres a casa de sempre els hem comprat a Ca l’Amàlia, i son boníssims!
coca, llardons, dijous gras, quaresma
17704
post-template-default,single,single-post,postid-17704,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Coca de llardons 2019

La coca de llardons és un dels dolços típics de la nostra gastronomia que tradicionalment es menja per carnestoltes; a partir del dijous gras.

És una coca molt fàcil de preparar a casa, doncs la podeu fer amb planxes de pasta de full que podeu trobar a qualsevol supermercat o gran superficie.

Personalment, quan faig una recepta m’agrada preparar-ho tot jo des de l’inici, però aquesta vegada no tenia prou temps per fer la pasta de full a casa, o sigui que he fet servir planxes fresques, i amb qüestió de 25 o 30 minuts ja tenia la coca preparada i a punt d’enfornar.

Si us agrada més, també podeu fer la coca de llardons amb massa de brioix, però aquesta ja porta més feina, i també haureu de tenir present els diferents temps de fermentació.

Sigui quina sigui la massa que trieu per fer la coca, compreu llardons de qualitat i demaneu si es possible que us els piquin ben petits; nosaltres a casa de sempre els hem comprat a Ca l’Amàlia, i son boníssims!

Ingredients

2 planxes de pasta de full fresca

200 g de llardons

Pinyons

Sucre

1 ou

 

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180º.
  2. Poseu un planxa de pasta de full sobre el taulell i escampeu els llardons.
  3. Talleu l’altra planxa per la meitat de llarg a llarg i poseu-la al damunt.
  4. Doblegueu els extrems de la coca cap a dins, com si fos un llibre.
  5. Amb l’ajuda d’un corró comenceu a estirar la massa per tal que els llardons s’integrin.
  6. Un cop estirada, torneu a doblegar els extrems de la massa cap a dins i feu un plec.
  7. Torneu a estirar amb el corró fins que quedi una massa ben primeta.
  8. Retalleu les vores de la coca i pinteu-la amb ou batut.
  9. Escampeu-hi un bon grapat de pinyons i poseu-hi força sucre.
  10. Enforneu-la durant uns 20 minuts aproximadament.

 

Etiquetes:
3 Comentaris
  • María
    Publicat el 14:31h, 27 febrer Respon

    espero que. me salga bien ya se lo diré la prosiga vez

  • Carme
    Publicat el 23:02h, 27 febrer Respon

    No entenc massa això de posar la 2a massa, posar-la damunt, tancar….etc.

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 07:11h, 28 febrer Respon

      Bon dia Carme!
      Un cop tinguis els llardons escampats, agafes la meitat de l’altra planxa i a al damunt al mig, d’aquesta manera et quedarà el marge de la dreta i l’esquerra amb llardons. Agafes aquests marges i els doblegues cap endins, de tal manera que la coca et quedarà amb una amplada i longitud de la planxa que has posat a sobre.
      A partir d’aquí ja pots començar a estirar.
      Mira algun vídeo de com estirar i fer plecs, segur que ho veuràs més fàcil!

      Abraçada,

      Sònia

Publicar un comentari