Cookies de xocolata
Una de les receptes pendents que havia de fer, (tinc una llista enorme que no para de créixer…), eren unes galetes, doncs en tinc vàries d’apuntades a la meva llista, i a dia d’avui encara no havia publicat cap recepta.
Per tant, avui comencem amb unes típiques cookies de xocolata, de les que trobareu moltíssimes receptes a la xarxa.
Hi ha alguna cosa més bona i senzilla que prendre un got de llet amb galetes per esmorzar o berenar?
Ingredients
315 g de farina de reposteria
150 g de mantega a temperatura ambient
200 g de xocolata negra o xips de xocolata
200 g de sucre morè
2 ous
½ culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de llevat químic
½ culleradeta d’essència de vainilla
Sal en escames
Elaboració
- Per començar, barrejarem la farina que haurem passat per un sedàs, amb el bicarbonat i el llevat i ho reservarem.
- Al bol de la Kitchen Aid barrejarem la mantega amb el sucre. Hi afegirem l’essència de vainilla i els ous d’un en un fins que quedin integrats a la massa.
- Afegirem la farina i el bicarbonat i continuarem barrejant. Finalment hi posarem la xocolata que haurem picat prèviament amb un ganivet.
- Ho barrejarem amb compte i ho guardarem en un bol a la nevera un mínim de dues hores.
- Farem porcions d’uns 35 g i les posarem en una safata per anar al forn, que haurem cobert amb paper de forn, deixant separació entre elles perquè no s’enganxin. Hi posarem unes escames de sal i les courem a 180º durant uns 10 minuts.
- Les retirarem i les deixarem refredar sobre una reixeta.