Crema de carbassó i fonoll
Fa uns dies us comentava en una altra recepta, que he començat a incorporar el fonoll a la cuina. M’encanta el sabor anisat que té, i a més, té moltíssimes propietats beneficioses per el nostre organisme, és diurètic, porta fibra i afavoreix la digestió.
Tot i que avui en dia, de bulb de fonoll en podeu trobar a la majoria de fruiteries, jo no sempre en trobo. Per això, aprofitant que la setmana passada tenia uns dies de festa, vaig anar a comprar al mercat que es fa cada dimarts a Caldes de Montbui. Com que només hi puc anar quan faig vacances, m’hi vaig estar una bona estona, mirant i remirant totes les parades. Allà vaig trobar sense problema el bulb de fonoll; i amb uns carbassons que tenia a la nevera, vaig fer aquesta crema de carbassó i fonoll.
Aquesta crema de carbassó i fonoll és molt digestiva, reconfortant, i ideal per un sopar lleuger o per compensar el excessos de les festes.
A més, amb el fred que fa, a qui no li ve de gust?
Ingredients per a 4 persones
1 porro
2 carbassons
1 bulb de fonoll
Pebre negre
Nou moscada
Llavors de chía
Magrana
OOVE
Aigua
Sal
Elaboració
- En una cassola o olla, posarem una mica d’OOVE i ofegarem un porro tallat ben fi fins que ens quedi transparent.
- Incorporarem els carbassons i el fonoll tallat a daus. Els carbassons els podeu pelar o no, jo els rentat bé i els he posat amb pell .
- Posarem un pessic de sal, una mica de nou moscada i una mica de pebre negre. Ho barrejarem bé i ho deixarem coure tot junt 5 minuts.
- Afegirem l’aigua fins que cobreixi les verdures, i ho deixarem bullir uns 20 minuts.
- Triturarem i servirem calent. Podeu decorar la crema amb unes llavors de chía i uns granets de magrana.