Crema de carbassó i fonoll - Pa amb vi i sucre
Fa uns dies us comentava en una altra recepta, que he començat a incorporar el fonoll a la cuina. M’encanta el sabor anisat que té, i a més, té moltíssimes propietats beneficioses per el nostre organisme, és diurètic, porta fibra i afavoreix la digestió. Tot i que avui en dia, de bulb de fonoll en podeu trobar a la majoria de fruiteries, jo no sempre en trobo. Per això, aprofitant que la setmana passada tenia uns dies de festa, vaig anar a comprar al mercat que es fa cada dimarts a Caldes. Com que només hi puc anar quan faig vacances, m’hi vaig estar una bona estona, mirant i remirant totes les parades. Allà vaig trobar sense problema el bulb de fonoll; i amb uns carbassons que tenia a la nevera, vaig fer aquesta crema de carbassó i fonoll. Aquesta crema de carbassó i fonoll és molt digestiva, reconfortant, i ideal per un sopar lleuger o per compensar el excessos de les festes. A més, amb el fred que fa, a qui no li ve de gust?
crema, carbassó, fonoll
17213
post-template-default,single,single-post,postid-17213,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Crema de carbassó i fonoll

Fa uns dies us comentava en una altra recepta, que he començat a incorporar el fonoll a la cuina. M’encanta el sabor anisat que té, i a més, té moltíssimes propietats beneficioses per el nostre organisme, és diurètic, porta fibra i afavoreix la digestió.

Tot i que avui en dia, de bulb de fonoll en podeu trobar a la majoria de fruiteries, jo no sempre en trobo. Per això, aprofitant que la setmana passada tenia uns dies de festa, vaig anar a comprar al mercat que es fa cada dimarts a Caldes de Montbui. Com que només hi puc anar quan faig vacances, m’hi vaig estar una bona estona, mirant i remirant totes les parades. Allà vaig trobar sense problema el bulb de fonoll; i amb uns carbassons que tenia a la nevera, vaig fer aquesta crema de carbassó i fonoll.

Aquesta crema de carbassó i fonoll és molt digestiva, reconfortant, i ideal per un sopar lleuger o per compensar el excessos de les festes.

A més, amb el fred que fa, a qui no li ve de gust?

Ingredients per a 4 persones

1 porro

2 carbassons

1 bulb de fonoll

Pebre negre

Nou moscada

Llavors de chía

Magrana

OOVE

Aigua

Sal

Elaboració

  1. En una cassola o olla, posarem una mica d’OOVE i ofegarem un porro tallat ben fi fins que ens quedi transparent.
  2. Incorporarem els carbassons i el fonoll tallat a daus. Els carbassons els podeu pelar o no, jo els rentat bé i els he posat amb pell .
  3. Posarem un pessic de sal, una mica de nou moscada i una mica de pebre negre. Ho barrejarem bé i ho deixarem coure tot junt 5 minuts.
  4. Afegirem l’aigua fins que cobreixi les verdures, i ho deixarem bullir uns 20 minuts.
  5. Triturarem i servirem calent. Podeu decorar la crema amb unes llavors de chía i uns granets de magrana.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari