Crema de carxofes
Suposo que ens passa a tots, que amb aquest fred, a vegades el que més ve de gust és un brou o una crema de verdures.
Si a més, hem tingut celebracions durant el cap de setmana i ens hem posat “les botes” menjant, arriba el dilluns i diem: avui per sopar una crema si us plau!!
Doncs bé, aprofitant que ara n’és temporada, aquí teniu la de carxofes!
Ingredients per 4 persones
500 g de carxofes
1 porro
Oli
Mantega
Sal
Pebre blanc
1 ½ d’aigua
Elaboració
- En una olla amb una mica d’oli i mantega sofregirem durant 3 o 4 minuts el porro tallat a la juliana.
- Seguidament hi incorporarem els cors de les carxofes tallats a daus petits, ho salpebrarem i ho deixarem coure durant 12 o 15 minuts.
- Ho cobrirem amb l’aigua calenta i ho deixarem coure durant 10 o 12 minuts.
- Ho triturarem amb el túrmix i ho passarem per un col.lador xinès.
- A l’hora de servir-ho es pot acompanyar amb uns xips de carxofa.