Crema de xiitake i carbassa
Una bona manera de combatre el fred és sense dubte amb una bona sopa o crema de verdures. Sovint, quan pensem en cremes de verdures arrufem el nas, doncs ens ve al cap un plat sense cap tipus d’atractiu, però avui en dia, si navegueu per la xarxa, veureu que de cremes de verdures n’hi ha de tantes maneres i amb ingredients tan variats, que està a les nostres mans fer-les de tal manera que resultin no només boníssimes i saludables, sinó també atractives a la vista.
Les cremes de verdures son molt nutritives, saciants, contenen poques calories, i a més son econòmiques, ja que podeu fer servir restes de verdures que us quedin d’haver fet alguna altra recepta, de manera que a més de cuidar-vos, estareu fent cuina d’aprofitament.
Tot passejant pel mercat que tinc davant de la feina, vaig veure uns xiitake preciosos, uns bolets de sabor intens originaris de la Xina, amb moltíssimes propietats medicinals, son rics en vitamines, i una de les moltes propietats que tenen és la de reduir els nivells de colesterol, per exemple.
A la crema de xiitake i carbassa, hi he afegit també altres verdures i hortalisses que tenia a la nevera; api, pastanaga, porro i fonoll; una hortalissa que he començat a incorporar a la cuina i que m’ha sorprès pel seu sabor, i que també té moltíssimes propietats beneficioses per la nostra salut, és molt diurètic i està indicat per persones que pateixen hipertensió o retenció de líquids.
Per acabar de completar la crema també hi he afegit cúrcuma, una de les meves últimes incorporacions a la cuina. La cúrcuma la podeu trobar fresca o en pols, i és una font de nombrosos beneficis per el nostre organisme.
Un altre ingredient importantíssim a l’hora de cuinar és l’aigua. Potser us semblarà una tonteria, però l’aigua ha de ser de bona qualitat. Per això, des de fa 12 anys faig servir sempre aigua filtrada BRITA, tant per beure com per cuinar. Les gerres BRITA redueixen el clor, la calç i altres impureses que alteren el sabor i l’olor de l’aigua de l’aixeta., i que a diferència d’altres aigües, mantenen intactes les propietats i sabors dels aliments. A més, com que redueixen la calç, també allarguen la vida dels electrodomèstics, com per exemple, la cafetera.
És una manera també de reduir el consum d’ampolles de plàstic, i un estalvi tant en espai a la cuina com en diners; un filtre té capacitat per filtrar 100 litres d’aigua, això equival més o menys al consum d’un mes. Ja esteu fent comptes?
Ingredients per a 4 persones
200 g de xiitake
350 g de carbassa
1 porro
1 pastanaga
1 tronc d’api
½ bulb de fonoll
Sal
1 culleradeta de cúrcuma en pols
Nou moscada
Pebre negre
AOVE
750 ml d’aigua filtrada BRITA
Elaboració
- En una cassola o olla, posarem una mica d’AOVE i ofegarem un porro tallat ben fi fins que ens quedi transparent.
- Incorporarem la resta d’ingredients tallats a trossets: la carbassa, la pastanaga, el fonoll, el tronc d’api que li haurem tret els fils, i els xiitake, dels que en reservarem un parell per decorar la crema.
- Posarem un pessic de sal, una mica de nou moscada, una culleradeta de cúrcuma i una mica de pebre negre. Ho barrejarem bé i ho deixarem coure tot junt 5 minuts.
- Afegirem l’aigua filtrada BRITA, i ho deixarem bullir uns 25 minuts.
- Triturarem i servirem calent. Podeu decorar la crema amb uns xiitake laminats i passats per la planxa.
Pere
Publicat el 21:42h, 09 desembreM’encanta la proposta. La carbaça i la pastanaga fan una crema de luxe. Jo he provat també carbaça i api.
I altra volta a la recepta pot ser fregir els bolets en oli abundant i posar-los al mig de la crema quan es serveix.
Sònia Berengueras
Publicat el 18:55h, 10 desembreGràcies Pere!
La veritat, és que va sortir boníssima!