Crema de pastanaga i carbassa especiada
Comencem un nou any, i després de tantes festes, no sé a vosaltres, però a mi em convé fer una mica de bondat amb el menjar, i més tenint en compte que encara queda el dia de Reis.
Aquesta setmana ja torno a la rutina de la feina, i serà més fàcil tenir una rutina amb els àpats. Quan estic de vacances, sempre acabo picant a deshores!
Però bé, crec que una bona manera de començar és fent uns sopars lleugers, per exemple amb aquesta crema de pastanaga i carbassa especiada amb cúrcuma. Una crema saludable, saciant, baixa en calories i molt reconfortant.
Ingredients per a 4 persones
400 g de pastanaga
300 g de carbassa
1 porro
Sal
1 culleradeta de cúrcuma en pols
Nou moscada
AOVE
Aigua
Elaboració
- En una cassola o olla, posarem una mica d’AOVE i ofegarem un porro tallat ben fi fins que ens quedi transparent.
- Incorporarem la carbassa i la pastanaga tallada a dauets.
- Posarem un pessic de sal, una mica de nou moscada i una culleradeta de cúrcuma. Ho barrejarem bé i ho deixarem coure tot junt 5 minuts.
- Afegirem l’aigua fins que cobreixi les verdures i ho deixarem bullir uns 20 minuts.
- Triturarem i servirem calent. Podeu decorar la crema amb unes llavors de chía, festucs picats, nous picades, pipes, sèsam…