Crema de xirivia, poma i fonoll
He de reconèixer que la primera vegada que vaig veure una recepta de crema de xirivia em vaig quedar bastant sorpresa, ja que a casa la xirivia només servia per fer el caldo.
Així doncs, he decidit donar-li una oportunitat i incoporar-la a altres receptes; la primera d’elles, aquesta crema de xirivia, poma i fonoll, una crema reconfortant, saciant, amb un punt dolç, i ideal per combatre el fred que està fent aquesta setmana.
Preneu bona nota d’aquesta recepta, perquè la xirivia té moltes propietats nutricials, un alt contingut en aigua i molt poques calories, per tant, ideal per incorporar-la a dietes d’aprimament.
Què em dieu? Us he convençut?
Ingredients per a 4 persones
1 porro
400 g de xirivia
200 g de poma
Bulb de fonoll
OOVE
Aigua
Sal
Pipes de carbassa
Sèsam torrat
Elaboració
- En una cassola o olla, posem una mica d’OOVE i ofeguem un porro tallat ben fi fins que ens quedi transparent.
- Pelem les xirivies i les pomes, les tallem a daus i les incorporem juntament amb un trosset de fonoll tallat també a daus.
- Posem un pessic de sal, ho barregem bé i ho deixem ofegar tot junt 5 minuts.
- Afegim l’aigua fins que cobreixi les verdures, i ho deixem bullir uns 20 minuts.
- Triturem i servim calent. Podeu decorar la crema amb unes llavors de sèsam i unes pipes de carbassa.